Asya-Pasifik piyasaları toparlandı, Japonya yüzde 10’dan fazla yükseldi

İstanbul, 6 Ağustos (Hibya) – Japonya hisse senetleri, Nikkei 225 ve Topix’in bir önceki seansta yüzde 12’nin üzerinde düşmesinin ardından Salı günü keskin bir şekilde toparlandı. Diğer Asya-Pasifik piyasaları da yükseldi.

Asya-Pasifik piyasaları toparlandı, Japonya yüzde 10’dan fazla yükseldi
Yayınlama: 06.08.2024
3
A+
A-

Bir önceki seansta 1987 Kara Pazartesi çöküşünden bu yana, yüzde 12 ile en büyük kaybını yaşayan Japonya'nın Nikkei 225'i ve geniş tabanlı Topix yüzde 10'un üzerinde değer kazandı.

Küresel piyasalar, beklenenden daha zayıf bir istihdam raporunun körüklediği ABD resesyonu korkularıyla da sarsıldı.

Japonya'nın ağır ticaret şirketlerinin hepsi yüzde 8'in üzerinde toparlanırken, Marubeni yüzde 12'nin üzerinde artış gösterdi. Softbank Group Corp neredeyse yüzde 10 sıçradı. Yen, ABD doları karşısında yüzde 0,83 zayıflayarak 145,37 seviyesinden işlem gördü.

Güney Kore'nin Kospi'si yüzde 4'ün üzerinde yükselirken, küçük sermayeli Kosdaq yüzde 5'in üzerinde artış gösterdi. Güney Kore piyasaları Pazartesi günü yüzde 8 düşerek devre kesicileri tetikledikten sonra geçici olarak durduruldu.

Güney Koreli ağır top Samsung Electronics yüzde 2,1 yükselirken, çip üreticisi SK Hynix yüzde 4,5 tırmandı. Çin Anakarası'nın CSI 300 endeksi yatay seyrederken, Hong Kong'un Hang Seng endeksi yüzde 0,9 artış gösterdi. Avustralya'nın S&P/ASX 200 endeksi yüzde 0,4 yükseldi.
 


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.