Asya piyasaları Wall Street’in ardından yumuşak enflasyon verileriyle yükseldi

İstanbul, 16 Mayıs (Hibya) – Asya-Pasifik piyasaları Perşembe günü, Wall Street borsasının gece boyunca rekor seviyelerde kapanması haberine olumlu tepki verdi. Bu gelişme, Japonya’nın GSYH verilerine ilişkin devam eden değerlendirmelerle birleştiğinde, küresel finans piyasalarında potansiyel olarak etkili bir gün için zemin hazırladı.

Asya piyasaları Wall Street’in ardından yumuşak enflasyon verileriyle yükseldi
Yayınlama: 16.05.2024
5
A+
A-

ABD tüketici fiyat endeksi Nisan ayında yüzde 0.3 artarak Dow Jones tarafından öngörülen yüzde 0.4'lük artışın altında kaldı. ABD TÜFE'si yıllık bazda yüzde 3,4 ile piyasa tahminlerine paralel bir artış gösterdi.

Japonya'nın ilk çeyrek GSYİH'si beklenmedik bir şekilde yıllık bazda yüzde 2,0 oranında daralarak Reuters anketinde öngörülen yüzde 1,5 oranını aştı. Bu şaşırtıcı veri, Japonya Merkez Bankası'nın faiz oranlarını artırma planlarını sekteye uğratabilir.

Japonya Nikkei 225 yüzde 0,77 değer kazanırken, daha geniş kapsamlı Topix yüzde 0,18 düşüşle önceki kazançlarını tersine çevirdi.

Hong Kong'un Hang Seng endeksi tatilin ardından yeniden açılarak yüzde 0,27 yükseldi. Çin Anakarası'nın CSI 300 endeksi yüzde 0,1 değer kazandı. Güney Kore piyasaları tatilin ardından yeniden işlem görmeye başlarken, Kospi yüzde 1 yükseldi ve daha küçük sermayeli Kosdaq yüzde 1,04 değer kazandı. Avustralya'da S&P/ASX 200 endeksi yüzde 1,7 değer kazandı.
 


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.