ATAP Yeni Yatırımlara Hız Veriyor

Anadolu Teknoloji Araştırma Parkı A.Ş. (ATAP A.Ş.), Eskişehir’in teknolojik ve bilimsel ekosistemine büyük katkı sağlayan projelerine hız kesmeden devam ediyor. Eskişehir Teknik Üniversitesi ek alanındaki teknopark binasının inşaatını tamamlama aşamasına getiren ATAP A.Ş., bunun yanı sıra merkez kampüste hayata geçirilecek “Teknoköy” projesi için de çalışmalarını hızlandırmış durumda.

ATAP Yeni Yatırımlara Hız Veriyor
Yayınlama: 02.09.2024
6
A+
A-

Eskişehir Teknoloji Geliştirme Bölgesi (ETGB) yöneticisi olan ATAP A.Ş., Olağanüstü Genel Kurul toplantısını Eskişehir OSB Konferans Salonu’nda gerçekleştirdi. Toplantıya Eskişehir OSB Başkan Vekili ve ATAP A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Metin Saraç, Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Ayva, ATAP A.Ş. Genel Müdürü Dr. Sedat Telçeken ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Toplantıda, Eskişehir Teknik Üniversitesi ek alanında yapımı süren teknopark binasının son durumu ve merkez kampüste hayata geçirilmesi planlanan “Teknoköy” projesi masaya yatırıldı. Bu projelerin tamamlanması için sermaye artırımı konusu da gündeme geldi.

Teknopark ve Teknoköy Projeleri Hayata Geçiyor

Eskişehir OSB Başkan Vekili ve ATAP A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Metin Saraç, yatırımların hızla tamamlanması için yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Saraç, bu projelerle Eskişehir ve Türkiye’nin teknolojik altyapısına büyük katkı sağlayacaklarını belirterek, “Anadolu Üniversitesi ve Osmangazi Üniversitesi’nde hali hazırda teknopark binalarımız bulunuyor. Şimdi de Eskişehir Teknik Üniversitesi yanında ek alanımızda yeni bir teknopark binası inşa ediyoruz. Bu inşaat hızla ilerliyor. Ardından OSB merkez kampüsümüzde ‘Teknoköy’ projemize başlamayı planlıyoruz. Bu projeleri hayata geçirmek için mali kaynağımızı güçlendirmek zorundaydık. Eskişehir OSB Müdürlüğü, bu süreçte bize büyük destek sağladı,” dedi.

Fikirler Yeni Ürünlere Dönüşecek

Saraç, Eskişehir OSB’nin desteğine teşekkür ederek, “Eskişehir Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, en büyük hissedarımız olarak her zaman yanımızda oldu. Girişimciliğin, ekosistemin, Ar-Ge’nin ve inovasyonun önemine inanarak nitelikli ve yüksek katma değerli sanayiyi desteklediler. Bu merkezlerde akademisyenlerin, genç araştırmacıların ve fikir sahibi gençlerin hayalleri, bilgiye ve yeni teknolojilere dönüşecek. Eskişehir OSB Başkanımız Nadir Küpeli ve yönetim kuruluna da teşekkür ediyorum,” şeklinde konuştu.

ATAP A.Ş. Genel Müdürü Dr. Sedat Telçeken ise yaptığı sunumda, devam eden projelerin durumuyla ilgili detaylı bilgilendirme yaptı. Telçeken, özellikle Teknoköy projesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi Teknopark binası inşaatlarına ilişkin önemli bilgiler paylaştı.

Kaynak: SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.