Avrupa Hareketlilik Haftası başlıyor

Çorlu Belediyesi tarafından önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da “Avrupa Hareketlilik Haftası” kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Avrupa Hareketlilik Haftası başlıyor
Yayınlama: 13.09.2024
3
A+
A-

Toplum sağılığının korunması ve bireylerin yaşam kalitelerini artırmak amacıyla gerçekleştirilen “Avrupa Hareketlilik Haftası” 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanacak.

Kentin farklı noktalarında gerçekleştirilecek olan etkinlikler kapsamında 19 Ağustos 2024 Perşembe günü 14.30-16.30 saatleri arasında Cumhuriyet Parkı’nda yer alan Yaşayan Çınarlar Sosyal Tesisinde “Çınarlar İle Açık Havada Spor Etkinliği” düzenlenecek. Etkinlik çerçevesinde Çorlu İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Sağlıklı Hayat Merkezi’nce kurulacak bilgilendirme standında boy, kilo ve tansiyon ölçümü yapılırken görevliler tarafından da sağlıklı yaşam konusunda bilgiler verilecek.

Avrupa Hareketlilik Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikler, 20 Ağustos 2024 Cuma günü Cumhuriyet Meydanı ve Memduh Şevket Esendal Sahnesi’nde devam edecek. Çorlu İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Sağlıklı Hayat Merkezi yetkilileri, belediye önü ile fuaye alanında kurulacak stantta kanser taramaları, sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam ile sigaranın zararları konusunda seminer ve bilgilendirmeler gerçekleştirirken, sağlık çalışanları tarafından boy, kilo ve tansiyon ölçümü yapılacak.

Avrupa Hareketlilik Haftası’nın son gününde ise Kitap Kafe ve Bisiklet Kafe arasında bisiklet sürüş etkinliği yapılacak. Bisiklet Kafe’de kurulacak stantta Sağlıklı Hayat Merkezi çalışanları tarafından boy, kilo ve tansiyon ölçümü gerçekleştirilecek. Etkinlikler, “Car-Free Day” Güvenli Yürüyüş etkinliği ile sona erecek.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.