Avrupa hisse senetleri küresel piyasalarda yaşanan paniği atlatarak yükselişle açıldı

İstanbul, 6 Ağustos (Hibya) – Avrupa piyasaları, Pazartesi günü panik satışlarla yaşanın büyük düşüşlerin ardından toparlanarak, bölgesel borsalar ve tüm sektörler Salı gününe yükselerek başladı. Haftanın ilk günü genel satışlardan etkilenen Borsa İstanbul’da da, BIST 100 endeksi, güne yüzde 2,71 yükselişle 10.161,67 puandan başladı.

Avrupa hisse senetleri küresel piyasalarda yaşanan paniği atlatarak yükselişle açıldı
Yayınlama: 06.08.2024
1
A+
A-

Pan-Avrupa Stoxx 600 açılışta en son yüzde 0,74 artış gösterdi. Seyahat ve eğlence hisseleri kazançlara öncülük etti ve yüzde 1,59 değer kazanırken, bankalar ve teknoloji de yükseldi. Bu sektörler Pazartesi günkü borsa satışlarından en çok etkilenen sektörler arasındaydı.

İngiltere'nin FTSE 100 endeksi yüzde 0,55, Fransa'nın CAC 40 endeksi yüzde 0,18 ve Almanya'nın DAX endeksi yüzde 0,58 değer kazanırken, başlıca bölgesel endeksler de yükseldi.

Asya-Pasifik piyasaları ve Wall Street de Pazartesi günü satışlara devam etti. Küresel piyasalardaki çöküş büyük ölçüde geçtiğimiz Cuma günü ABD'de açıklanan ve daha geniş çaplı bir ekonomik yavaşlama korkusunu körükleyen hayal kırıklığı yaratan Temmuz ayı istihdam raporundan kaynaklandı.

Ancak Salı günü, küresel piyasalar bu endişelerden sıyrılmaya ve yükselmeye hazır görünüyor. S&P 500 vadeli işlemleri gece ticaretinde sıçrama yaparken, Japonya hisse senetleri Nikkei 225 ve Topix'in bir önceki seansta yüzde 12'nin üzerinde düşmesinin ardından gece boyunca keskin bir şekilde toparlandı ve tüm Asya-Pasifik piyasaları günü yükselişle kapattı.
 


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.