Avrupa piyasaları siyasi endişelerin azalmasıyla pozitif açılışa yöneldi

İstanbul, 10 Temmuz (Hibya) – Fransa’daki siyasi görünüme ilişkin endişelerin azalmasıyla Avrupa hisse senetlerinin Çarşamba günü yükselişle açılması bekleniyor.

Avrupa piyasaları siyasi endişelerin azalmasıyla pozitif açılışa yöneldi
Yayınlama: 10.07.2024
6
A+
A-

Analistlere göre, İngiltere'nin FTSE endeksi 28 puan artışla 8.162, Almanya'nın DAX endeksi 43 puan artışla 18.268, Fransa'nın CAC 40 endeksi 20 puan artışla 7.508 ve İtalya'nın FTSE MIB endeksi 47 puan artışla 34.052 düzeylerinden açılacak. Fransa'nın CAC 40 endeksi, yatırımcıların parlamentonun askıya alınması ve Fransa'daki siyasi belirsizlik döneminin etkilerini değerlendirmesiyle Salı gününü yüzde 1,81 düşüşle kapattı.

Solcu Yeni Halk Cephesi'nin (NFP) en fazla sandalyeyi kazandığı ancak mutlak çoğunluğu elde edemediği Pazar günkü seçim sonuçlarının ardından bölgedeki yatırımcılar Fransa'daki siyasi belirsizliği tartarken Avrupa hisse senetleri Salı günü düşüşle kapandı. NFP, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'dan hükümeti kurmasına izin vermesini ve adaylarından birini Fransa'nın bir sonraki başbakanı olarak seçmesini talep ediyor.

Asya-Pasifik piyasaları, ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın Salı günü yaptığı güvercin yorumların ardından Wall Street'in önemli göstergeleri yükselse de gece boyunca karışık seyretti. Powell, faiz oranlarını çok uzun süre yüksek tutmanın “ekonomik faaliyeti ve istihdamı gereksiz yere zayıflatabileceği” konusunda uyardı.

ABD hisse senedi vadeli işlemleri, S&P 500'ün yeni bir rekor kapanış yapmasının ardından Salı günü gecelik işlemlerde çok az değişiklik gösterdi. Kazançlar Wetherspoons ve National Grid'den geliyor. Önemli bir veri açıklaması yok.
 


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.