Avrupa piyasaları Wall Street’teki rallinin desteğinde yükselişle açıldı

İstanbul, 7 Ağustos (Hibya) – Küresel piyasalar Pazartesi günkü düşüşün ardından toparlanmaya çalışırken Avrupa hisse senetleri Çarşamba günü açılışta yükseldi. Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,80 yükselişle 9.960,50 puandan başladı.

Avrupa piyasaları Wall Street’teki rallinin desteğinde yükselişle açıldı
Yayınlama: 07.08.2024
0
A+
A-

Borsa İstanbul'da bankacılık endeksi yüzde 0,97 ve holding endeksi yüzde 0,82 değer kazandı. Tüm sektör endeksleri yükselirken, en fazla kazandıran yüzde 1,77 ile finansal kiralama faktoring oldu.

Piyasalar açıldığında, pan-Avrupa Stoxx 600 yüzde 0,52 yükselirken, çoğu bölgesel borsa ve sektör kazanç sağladı. Banka hisseleri yüzde 1,29 yukarıda kalırken, gıda, içecek ve sağlık bakım hisseleri geri çekilen tek sektörler oldu.

Pazartesi günü küresel piyasalarda yaşanan sert düşüşlerden bu yana bölgesel piyasalar dalgalı bir seyir izledi; Salı günü Avrupa piyasaları yükselişle açıldı ancak dalgalı bir seansın ardından düşüşe geçti.

Ancak, Wall Street'in Salı günü üç günlük kayıplarını telafi ederek toparlanması küresel havanın yükselmesine yardımcı oldu. Asya-Pasifik piyasaları gece boyunca yükselirken, ABD hisse senedi vadeli işlemleri Salı akşamı yükseldi.
 


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.