Avrupa piyasaları yatırımcıların bilançolara odaklanmasıyla yükselişe geçti

İstanbul, 23 Temmuz (Hibya) – Yatırımcılar bölgesel şirketlerin son bilançolarına odaklanırken, Avrupa hisse senetleri Salı günü yükselişe geçti. Açılışta, Pan-Avrupa Stoxx 600 endeksi yüzde 0,17 ve teknoloji hisseleri yüzde 1,36 yükselirken, madencilik hisseleri yüzde 1,28 değer kaybetti.

Avrupa piyasaları yatırımcıların bilançolara odaklanmasıyla yükselişe geçti
Yayınlama: 23.07.2024
3
A+
A-

Avrupa piyasaları, özel alüminyum alaşımları sıkıntısını gerekçe göstererek 2024 görünümünü düşüren Porsche'nin de aralarında bulunduğu şirketlerden gelen bir dizi kazanç raporu ve güncellemeyle mücadele etti. Porsche hisseleri bu haber üzerine geriledi ve son olarak yüzde 3,7 düştü.

Başkan Joe Biden'ın Pazar günü başkanlık yarışından çekilmesi ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i Demokratların adayı olarak desteklemesinin ardından dikkatler ABD'ye odaklandı. Demokratlar, partinin ve Harris'in kampanyasının büyük bağış topladığı bir gün olan Pazartesi günü, başkanlık adaylığı için partinin önde gelen ismi olarak Harris'in arkasında birleşti.

Asya-Pasifik piyasaları, Wall Street'in Pazartesi günü siyasi belirsizliği geride bırakarak kazanç kaydetmesinin ardından gece boyunca karışık işlem gördü. S&P 500 vadeli işlemleri Pazartesi gecesi yatay seyrederken, tüccarlar gösterge endeksin bir aydan uzun bir sürenin en iyi gününü geçirmesinin ardından büyük şirketlerin kazanç raporlarına hazırlandı.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.