Bakan Bayraktar: Yüzer Üretim Platformu ile şu andaki üretimimiz ikiye katlanacak

Çanakkale, 20 Eylül (Hibya) – Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Çanakkale’ye geçen Yüzer Üretim Platformu’nun hangi aşamalardan geçeceği, ne zaman Karadeniz’de göreve başlayacağı hakkında açıklamalar yaptı.

Bakan Bayraktar: Yüzer Üretim Platformu ile şu andaki üretimimiz ikiye katlanacak
Yayınlama: 20.09.2024
0
A+
A-

Bakan Bayraktar'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

“Bu tesis bizim Karadeniz’deki Sakarya Gaz Sahası’ndaki şu andaki üretimimizi ikiye katlayacak. Şu anda 10 milyon metreküp olan üretimimizi 20 milyon metreküpe çıkartacak. Bu sayede ilave 4.4 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacını buradan sağlayacağımız bir tesis.

10-10,5 milyon metreküplük bir günlük üretimi buradan gerçekleştireceğiz. Burada işlemleri yapıp ondan sonra yaklaşık 180 kilometre mesafede karada BOTAŞ’ın hattına bağlayacağız.

Bu tesis bizim denizdeki üretim üssümüz olacak. Bizim ilk üretim üssümüz Filyos’taki kara tesislerimizdir. Orada ilk fazda 6 milyon metreküpün üzerinde üretimle yaklaşık 2.6 milyon hanemize doğal gazımızı götürüyoruz.

Orada inşallah 2025 yılının ilk çeyreğinde 10 milyon metreküpe çıkacağız. Burayı da aktif hale getirdiğimizde 10 milyon metreküplük üretime ilave olarak toplam 20 milyon metreküplük bir üretime ulaşacağız. Bu yıllık yaklaşık 7,5 milyar metreküp üretime tekabül eder. Bugün bizim için çok önemli ve çok tarihi bir gün.

Yaklaşık 3 futbol sahası büyüklüğünde 300 metre uzunluğunda, 58 metre genişliğinde devasa bir tesis. Bu tesise ilk etapta Çanakkale’deki limanlarımızda işlemler yapılacak. Filyos’taki limanımızda diğer aktivasyonla ilgili işlemler tamamlanacak ondan sonra da 20 yıl boyunca üretim yapacağı lokasyona göndereceğiz.

20 yıl boyunca kalacağı lokasyonda 20 özel çapayla deniz tabanına sabitlenecek. Her gün vardiyayla beraber bu tesiste 140 personel çalışacak. Karadaki ekiple beraber bu tesisin operasyonu da 165 kişilik bir ekip olacak.

Yüzer platformumuzun elbette ki bir ismi olacak bu konuda çalışıyoruz.”


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.