Bakan Ersoy: Efes Deneyim Müzesi Las Vegas’ta En İyi Müze ödülüne layık görüldü

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Unesco dünya mirası olan Efes Antik Kenti’ndeki Efes Deneyim Müzesi’nin Las Vegas’ta En İyi Müze ödülüne layık görüldüğünü açıkladı.

Bakan Ersoy: Efes Deneyim Müzesi Las Vegas’ta En İyi Müze ödülüne layık görüldü
Yayınlama: 15.06.2024
2
A+
A-

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Efes Deneyim Müzesi'nin teknoloji, tasarım ve sergi alanında dünyanın en seçkin ödüllerinden biri olan Mondo-Dr Awards’ta kendi alanında En İyi Müze ödülünü alarak adını dünyaya duyurmuş olduğunu belirtti.

Ersoy, “Dünyanın en seçkin müzelerini ardında bırakan Efes Deneyim Müzemizi tebrik ediyor, dünyanın en iyisi olma yolculuğunda müzemize emek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Paris Eternal Mucha ve Danimarka’nın Carl Nielsen ile Regan Vest gibi müzeleri geride bırakarak ilk 4 arasına girmeye hak kazanan Efes Deneyim Müzesi  finalde Riyad’da bulunan Aramco VIP Visitor Center, Hindistan’da bulunan India in Fashion ve Paris’te bulunan Dome Des Invalides Müzeleri ile yarıştı.

İngiltere merkezli olan ve 40 yılından bu yana kesintisiz yayımlanan Modriale Publishing Dergisinin 7'ncisini düzenlediği Mondo-Dr Awards bu yıl 12 Haziran’da Las Vegas’ta yapıldı. 

Dünyada ‘Deneyim Müzeciliği’ni tarih anlatımı ile birleştiren ilk müzelerden biri olan, Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı DEM Müzecilik tarafından geliştirilen ve işletilen Efes Deneyim Müzesi de bu ödüle dünya çapındaki çalışmaları ödüllendiren jüri üyelerinden oluşan bir kurulun değerlendirmesi sonucu layık görüldü.

Aralarında Türkiye’nin ve dünyanın en önde gelen şirketlerinden ve akademik kurumlarından mimarların, küratörlerin, tasarımcıların, sanatçıların, teknoloji uzmanlarının, tarihçilerin ve arkeologların olduğu geniş bir ekibin tasarladığı Efes Deneyim Müzesi, ziyaretçilere Efes'in altın çağındaki gündelik hayatı, ticareti, sanatı ve mimariyi deneyimletiyor. 

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı olan ve bir deneyim tasarım şirketi olan DEM Müzecilik tarafından geliştirilen ve işletilen Efes Deneyim Müzesi, tarihsel hikayenin ileri teknolojiyle bir araya gelerek oluşturduğu özgün anlatısıyla da dünyada sayılı örnekler arasında yer alıyor.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.