Bakan Ersoy: Kemer’deki Su Altı Arkeoloji Müzesi’nin yatırımını hızlandıracağız

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya’nın Kemer ilçesindeki Su Altı Arkeoloji Müzesi’nin yatırımını hızlandıracaklarının müjdesini verdi.

Bakan Ersoy: Kemer’deki Su Altı Arkeoloji Müzesi’nin yatırımını hızlandıracağız
Yayınlama: 02.09.2024
1
A+
A-

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Akdeniz’in derinliklerinde, 3 bin 600 yıl öncesine doğru masmavi bir yolculuk yaptıklarını belirtti.

Dünyanın en eski ticaret gemisi batığı olarak nitelenen Kumluca Orta Tunç Çağı Batığı'na ve su altı lahitlerin keşfedildiği noktalara dalış gerçekleştirdiklerini bildiren Bakan Ersoy, “Antalya'nın Kumluca ilçesi açıklarında, Geleceğe Miras projemiz kapsamında gerçekleştirilen kazı çalışmalarını ve buradaki batıkta bulunan bakır külçeleri inceledik.” dedi.

Bakan Ersoy, gemi batığındaki dalışın ardından batıktan 300 metre uzaklıkta keşfedilen su altındaki lahitlerin üzerinde de çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirterek, açıklamasına şöyle devam etti:

“Ülkemizin kıyıları kültür varlıkları arkeolojisi açısından dünyada rakipsiz.  Kemer'deki Su Altı Arkeoloji Müzesi'nin yatırımını hızlandıracağımızın da müjdesini vermek istiyorum. Bu eşsiz coğrafyadaki nadide eserlere ulaşmamızı sağlayan Kazılar ve Araştırmalar Dairesi Başkanlığı ekiplerimize ve Akdeniz Üniversitesi'ne teşekkür ediyorum.”


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.