Bakan Fidan: Gazze’de soykırımın baş sorumlusu Netanyahu’nun kendisidir

İstanbul, 5 Eylül (Hibya) – Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Üsküp’te Kuzey Makedonya Dışişleri Bakanı Timco Mucunski ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Bakan Fidan: Gazze’de soykırımın baş sorumlusu Netanyahu’nun kendisidir
Yayınlama: 05.09.2024
3
A+
A-

Bakan Fidan'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Bu ziyaret vesilesiyle Kuzey Makedonya‘daki yeni hükümeti tebrik ediyorum. Sayın mevkidaşıma bakanlık görevinin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.

Yoğun bir programımız olacak. Az önce değerli mevkidaşımla ve kıymetli heyeti ile çok verimli görüşmeler yaptık.Kendisi de zaten az önce konu başlıklarında özetledi. Ayrıca Başbakan ve Meclis Başkanı ile de görüşmeler  gerçekleştireceğiz.

Bildiğiniz gibi Haziran ayında Güneydoğu Avrupa Ülkeleri İş Birliği süreci zirvesi vesilesiyle cumhurbaşkanıyla da bir araya gelmiştim.

Kuzey Makedonya‘yla dostluğumuza iş birliğimize ve müttefikliğimize büyük önem veriyoruz.Değerli mevkidaşımla beraber ikili ilişkilerimizi Makedonya’daki yeni hükümet döneminde de daha iyileri nasıl taşırız onun fikir alışverişi içerisinde olduk.

Tespit ettiğimiz hususlardan birkaçı da özellikle ilişkilerimizi güçlendirerek daha bir kurumsal çerçeveye oturtmak. Özellikle liderlerimizin ziyareti esnasında onların imzasıyla hayata geçirilebilecek Yüksek Düzeyli Stratejik İş Birliği Konseyinin tesis edilmesi hususunda neler yapabiliriz, buna yönelik nasıl çalışmalar yapabiliriz onun fikir alışverişi içerisinde olduk. Türkiye olarak  olarak biz bu konuda ciddi niyetimizi olduğunu kendilerine söyledik. Bu konuda çalışmaya başlıyoruz.

Katliama sessiz kalmak, suça ortak olmaktır. Gazze'deki İsrail katliamının bir an önce son bulması arzumuzdur. Gazze’de soykırımın baş sorumlusu Netanyahu’nun kendisidir. Netanyahu, iktidarda kalma uğruna ölüm ve dehşet saçmaya devam ediyor. Netanyahu, ateşkese yönelik tüm girişimleri sabote ediyor, ateşkes müzakerelerinde sürekli yeni şartlar getirerek oyunbozanlık yapmaya devam ediyor.

Uluslararası camia, Netanyahu'yu durdurmak zorundadır. Katliama sessiz kalmak, bu suça ortak olmakla eş anlamlıdır.

Türkiye Balkanlar için devrede. Balkanlardaki siyasi problemleri barış ve diyaloglarla çözmeliyiz.”


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.