Bakan Güler, Ateş Serbest-2024 Faaliyeti için Seçkin Gözlemci Günü’ne katıldı

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve beraberindeki heyet Ateş Serbest-2024 Faaliyeti için Seçkin Gözlemci Günü’ne katıldı.

Bakan Güler, Ateş Serbest-2024 Faaliyeti için Seçkin Gözlemci Günü’ne katıldı
Yayınlama: 10.10.2024
1
A+
A-

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ateş gücünü göstermek ve kuvvetler arası ateş desteğinin koordinasyonunu geliştirmek maksadıyla gerçekleştirilen Ateş Serbest-2024 Faaliyeti için Seçkin Gözlemci Günü yapıldı.

Polatlı’daki General Nahit Şenoğul Atış ve Tatbikat bölgesindeki Seçkin Gözlemci Günü’ne Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ve Bakan Yardımcısı Musa Heybet ile katıldı.

Bakan Yaşar Güler, faaliyette derece elde eden personeli tebrik etti.

Hedeflerin büyük bir başarıyla vurulduğu faaliyette konuşma yapan Bakan Yaşar Güler, şunları söyledi:

“Türk Silahlı Kuvvetlerimizin önemli faaliyetlerinden biri olan Ateş Serbest Tatbikatı vesilesiyle sizlerle birlikte bulunmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Bir asır önce üzerinde bulunduğumuz bu topraklarda istiklal ve istikbalimiz için şanlı bir mücadele veren kahraman ordumuz, tarihe altın harflerle geçen Sakarya Meydan Muharebesi’nde büyük bir zafer elde etmiştir. Bu vesileyle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla yad ediyorum. Ayrıca dün, terörle mücadelede şehit olan kahraman silah arkadaşımız Sefer Alan’a Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum.”

İcra edilen bu kapsamlı faaliyette, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ezici ateş gücünü oluşturan silah sistemleri ve etkili mühimmatı ile personelin bunları kullanmadaki maharetine şahit olmaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyduğunu  ifade eden Bakan Güler, “Çok sayıda farklı cins silah ve silah sistemimizin ilk defa etkinlik gösterdiği bu tatbikatta; yeni nesil fırtına obüslerinden, silah tespit radarlarına, paramotorlardan, geliştirilmiş insansız kara ve hava araçlarına, uzaktan komutalı silah sisteminden, robotik kollu METİ aracına kadar muhtelif çap ve tesirdeki araç ve gereçlerimizin hareket kabiliyetleri ile başarılı atışlarını açıkça ortaya koymalarını memnuniyetle müşahede ettik.” dedi.

Küresel sınamaların ve buna bağlı olarak yaşanan gerginliklerin arttığı bir dönemden geçildiğini vurgulayan Bakan Güler, şöyle devam etti:

“Yakın coğrafyamız başta olmak üzere sınırlarımızın ötesinde meydana gelen çatışmalar, terörizm tehdidi ve jeopolitik çekişmeler, ordumuzun harbe hazırlık seviyesi ve etkinliğini artırmasını zorunlu kılmaktadır. Özellikle son bir yıldır İsrail’in Filistin’de, Gazze’de sergilediği devlet terörü ve zulmünü şimdi de Lübnan’a yayma çabaları, güney coğrafyamızın büyük bir kargaşaya sürüklenmesi riskini artırmıştır. Dolayısıyla bu kritik ortamda caydırıcılığımızı, muhtemel tüm senaryolara en iyi şekilde hazır bulunarak ve proaktif politikalar takip ederek sağlayabiliriz. Lübnan’a yönelen İsrail saldırıları karşısında bölgede bulunan vatandaşlarımızı tahliye etmek ve insani yardım malzemelerini dost Lübnan halkına ulaştırmak maksadıyla TCG Sancaktar ve TCG Bayraktar gemilerimiz, dün Beyrut’a ulaştılar. Dışişleri Bakanlığımız ve ilgili kurumlarımız ile yaptığımız koordinasyon sonucunda gerçekleştirilen bu insani yardım operasyonumuzda, 300 ton yardım malzemesi Lübnan makamlarına teslim edilirken vatandaşlarımızı alan gemilerimiz de planlandığı şekilde harekete geçmiştir. Bu kapsamda TCG Bayraktar, 588 kişi ile bu sabah 06.50’den itibaren TCG Salihreis ve TCG Bartın refakatinde Mersin’e doğru yola çıkmış olup gemimizin saat 20.30 sularında limana ulaşmasını bekliyoruz. TCG Sancaktar ise geri kalan 378 kişi ile saat 11.30’da TCG Gaziantep ve TCG Bandırma’nın refakatinde Beyrut Limanı’ndan yola çıkmış olup gemimizin gece 23.00 sularında Mersin’e ulaşması beklenmektedir.”


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.