Bakan Kacır: Bölge ekonomisinde yenilik odaklı bir dönüşüm gerçekleştirmeyi hedefliyoruz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, bölge ekonomisinde yenilik odaklı bir dönüşüm gerçekleştirmeyi hedeflediklerini bildirdi.

Bakan Kacır: Bölge ekonomisinde yenilik odaklı bir dönüşüm gerçekleştirmeyi hedefliyoruz
Yayınlama: 18.10.2024
2
A+
A-

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) faaliyet bölgesinde olan Artvin, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Trabzon ve Rize milletvekillerini Bölge Planı İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda ağırladıklarını açıkladı.

Toplantıda bölgenin mevcut sosyoekonomik durumunu ve projeleri kapsamlı bir şekilde değerlendirdiklerini belirten Bakan Kacır, “Planlı sanayi alanlarını genişleterek şehirlerimizin istihdamını ve ihracatını artıracak sanayi hamlelerini hayata geçireceğiz.” dedi.

Bakan Kacır, turizmin katma değerini artıracak stratejik adımlar atacaklarına dikkati çekerek, şunları ifade etti:

“Bölge ekonomisinde yenilik odaklı bir dönüşüm gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.  Beşeri sermayeyi güçlendiren, sosyal refahı artıran ve endüstri ile tarımda verimliliği yükseltecek projeleri hızlandıracağız. ‘Dönüşen ekonomik yapısıyla küresel rekabette öne çıkan, yaşam kalitesi yüksek, çalışkan insanları ve doğasıyla eşsiz bir Doğu Karadeniz’ vizyonuyla çalışmalarımızı hızlandıracağız.”


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.