Bakan Kacır, G20 Dijital Ekonomi Bakanları Toplantısı’nda Türkiye’yi Temsil Ediyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, G20’nin dönem başkanı Brezilya’nın ev sahipliğinde, Maceio kentinde gerçekleştirilen G20 Dijital Ekonomi Bakanları Toplantısı’na katılıyor. Toplantı çerçevesinde Bakan Kacır, çeşitli ülkelerin yetkilileriyle önemli ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Bakan Kacır, G20 Dijital Ekonomi Bakanları Toplantısı’nda Türkiye’yi Temsil Ediyor
Yayınlama: 13.09.2024
7
A+
A-

Brezilya İletişim Bakanı Juscelino Filho ile yaptığı görüşmede, iki ülke arasındaki altyapı imkanları ve yatırımlar üzerine değerlendirmelerde bulunan Kacır, dijital şirketlerle olan ilişkiler ve yürütülen projelerde iş birliği olanaklarını ele aldı.

Suudi Arabistan Dijital Devlet Kurumu Başkanı Ahmed Alsuwaiyan ile gerçekleştirilen toplantıda ise dijitalleşme, enerji ve girişimcilik sektörlerinde ortak çalışma potansiyeli vurgulandı. Kacır, Türkiye’deki yapay zeka ekosisteminin yanı sıra Türkçe ve Arapça’nın doğal dil işleme konusundaki iş birliği olanaklarını ve otonom sürüş sistemleri üzerine fikir alışverişinde bulundu.

ABD Dışişleri Bakanlığı Dijitalleşme Konusunda Özel Yetkili Büyükelçi Nathaniel C. Fick ile yapılan görüşmede ise 5G yatırımları ve olası iş birlikleri üzerinde duruldu. Ayrıca, yapay zeka şirketlerinin Ar-Ge yatırımları konusunda bilgi alışverişinde bulunuldu.

Toplantının, dijital ekonominin geleceği açısından önemli bir platform sunduğu ifade edilirken, Bakan Kacır’ın bu tür uluslararası görüşmelerde Türkiye’nin teknolojik ve dijital yeteneklerini vurgulaması dikkat çekti.

Kaynak: SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.