Bakan Kacır: Mobil cihaz kullanımında dünyanın çok ilerisindeyiz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Getmobil Yenileme Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Bakan Kacır: Mobil cihaz kullanımında dünyanın çok ilerisindeyiz
Yayınlama: 19.09.2024
2
A+
A-

Bakanlığın açıklamasına göre, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, yenilenmiş cihaz sektörü temsilcilerinden Getmobil Yenileme Merkezi’nin açılışını yaptı.

Bakan Kacır, 21. yüzyılda yapay zeka, nesnelerin interneti, büyük veri, robotik gibi yenilikçi teknolojilerin, iş modellerinin belirleyici unsurları olarak öne çıktığını belirterek, şunları söyledi:

  “Dördüncü Sanayi Devrimi ve beraberinde gelen dijital dönüşüm dalgasının getirdiği yenilikler hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olarak yer alıyor. Günümüzde ise cep telefonları, bilgiye anında erişimi mümkün kılan, küresel bağlantılar kurmamızı sağlayan ve bizleri dijital dünyaya bağlayan cihazlar olarak internet devriminin en güçlü tetikleyicisi, dijital çağın vazgeçilmez bir parçası haline dönüştü.”

Dünya nüfusunun yüzde 70’inin cep telefonu kullanıcısı olduğunu belirten Bakan Kacır, “Kullanıcıların mobil cihazlar üzerinden günlük internette geçirdikleri ortalama süre 3,5 saat düzeyinde. Ülkemizde ise hâlihazırda 93 milyon mobil telefon abonesi bulunuyor. Akıllı mobil cihaz kullanıcılarının bu cihazlar üzerinden günlük internette geçirdikleri ortalama süre 4,1 saat. Cep telefonu başta olmak üzere mobil cihaz kullanımında dünyanın çok ilerisindeyiz.” dedi.

Bakan Kacır; üretim, tüketim ve geri dönüşüm olmak üzere tüm aşamalarda çevresel etkileri en aza indirerek ekonominin ve doğal kaynakların yükünü hafifletmekte kararlı olduklarına dikkati çekerek, şunları ifade etti:

“Özellikle elektronik ürünlerin ömrünü tamamlaması sonucu ortaya çıkan e-atıklar, içerdikleri kıymetli metaller ve toksik maddeler nedeniyle özel atık kategorisinde yer alıyor. Bu yüzden elektronik atıkların doğru şekilde geri kazanımı ve bertarafı çevre ve ekonomik değer açısından büyük önem taşıyor.”

“Sektörde haksız rekabeti önleyen, standart sağlayan ve tüm bunları yasal düzenlemelerle hayata geçiren ilk ülke olarak Türkiye emsal teşkil ettik.” diyen Bakan Kacır, “Kurduğumuz güçlü mevzuat altyapısı ve yenilenmiş telefonlar için sunduğumuz vergi avantajı da yenilenmiş cihaz sektörümüzün büyüme ivmesini yükseltti. Sektörümüz girişim sermayelerinin radarına girdi.” şeklinde konuştu.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.