Bakan Kacır, toplantı kapsamında bir dizi görüşme gerçekleştirdi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, G20 Dönem Başkanı Brezilya’nın ev sahipliğinde, Maceio kentinde gerçekleştirilen G20 Dijital Ekonomi Bakanları Toplantısı’nda konuşacak.

Bakan Kacır, toplantı kapsamında bir dizi görüşme gerçekleştirdi
Yayınlama: 13.09.2024
4
A+
A-

Bakan Kacır, toplantı kapsamında bir dizi görüşme gerçekleştirdi. Brezilya İletişim Bakanı Juscelino Filho ile yaptığı görüşmede; iki ülke arasındaki alt yapı imkanları ve yatırımlar başta olmak üzere dijital şirketlerle olan ilişkiler ve yürütülen çalışmalar ile ilgili iş birliği imkanları ele alındı.

Suudi Arabistan Dijital Devlet Kurumu Başkanı Ahmed Alsuwaiyan ile görüşmesinde; dijitalleşme, enerji ve girişimcilik sektörlerinde ortak çalışmanın önemi vurgulanırken, Türkiye'deki yapay zeka ekosistemi ve iki ülke arasındaki iş birliği olanakları, doğal dil işlemede Türkçe ve Arapça’nın birlikte çalışma olanakları ile otonom sürüş sistemleri konuları değerlendirildi. 

ABD Dışişleri Bakanlığı Dijitalleşme Konusunda Özel Yetkili Büyükelçi Nathaniel C. Fick ile olan görüşmesinde de 5G yatırımları ve iki ülke arasındaki olası iş birlikleri ile yapay zeka şirketlerinin Ar-Ge yatırımları konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.