BAKAN KACIR: “TÜRKİYE, TEKNOLOJİDE BAYRAKTAR ROLÜ ÜSTLENMEYE HAZIR”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Türkiye, güçlü insan kaynağı, gelişmiş teknoloji altyapısı ve büyüyen girişimcilik ekosistemiyle insanlık yararına teknoloji geliştirmede bayraktar rol üstlenmeye hazır,” dedi.

Yayınlama: 19.09.2024
5
A+
A-

“Yapay Zeka Çağı ve Sürdürülebilir Gelecek” temasıyla Çırağan Palace Kempinski’de düzenlenen Global Liderler Zirvesi 2024’te konuşan Bakan Kacır, video mesaj aracılığıyla iş dünyasına önemli mesajlar verdi. Kacır, yapay zekâ ile birlikte iş süreçlerinin, üretim modellerinin ve tüketici davranışlarının güçlü bir değişime uğradığını belirtti.

“Yapay Zekâ, Dijital Dönüşümde Anahtar Rolde”

Türkiye’nin yapay zekâ teknolojilerini “Dijital Türkiye” vizyonuyla, kalkınma yolculuğunun en büyük taşıyıcısı olarak gördüğünü ifade eden Kacır, “Yapay zekâ bir tercih değil, zorunluluk. Millî Teknoloji Hamlesi hedeflerimiz doğrultusunda, bu çağı şekillendiren fırsatları en iyi şekilde değerlendiriyoruz,” dedi. Türkiye’nin Ulusal Yapay Zekâ Stratejisi kapsamında sorumlu ve etik yapay zekâ uygulamaları geliştirdiğini de sözlerine ekledi.

“Ar-Ge ve İnovasyonla Büyük Adımlar Atıldı”

Son 22 yılda Ar-Ge ve inovasyon yatırımlarıyla büyük ilerlemeler kaydedildiğini vurgulayan Bakan Kacır, Türkiye’de teknoparkların sayısının 2’den 104’e çıktığını, Ar-Ge ve tasarım merkezlerinin ise 1600’ü aştığını belirtti. Kacır, “2030’a kadar 100 Turcorn hedefimiz var. Teknoloji girişimciliğini teşvik eden Turcorn 100 Programı ile küresel pazarlara açılan başarılı teknoloji girişimleri oluşturmayı amaçlıyoruz,” diye konuştu.

TEKNOFEST’e Davet

Bakan Kacır, teknolojiye ve genç yeteneklere verdiği desteği sürdüren TEKNOFEST’in önemine dikkat çekti ve iş insanlarını 2-6 Ekim tarihleri arasında Adana’da düzenlenecek olan TEKNOFEST’e davet etti.

Global Liderler Zirvesi’nde yapay zekâ, dijital dönüşüm ve sürdürülebilir kalkınma gibi konular iş dünyasının önde gelen isimleri tarafından ele alındı. Türkiye’nin teknoloji geliştirme yolundaki kararlılığı ve uluslararası iş birliklerindeki rolü dikkat çekti.

Kaynak: Sanayi Haber Ajansı

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.