Bakan Kacır: Yenilikçi teknolojilerdeki fikirlerin girişimlere dönüşmesini sağlayacağız

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul programları kapsamında MEF Teknoloji Geliştirme Merkezi’nin (TEKMER) açılışını gerçekleştirdi.

Bakan Kacır: Yenilikçi teknolojilerdeki fikirlerin girişimlere dönüşmesini sağlayacağız
Yayınlama: 19.09.2024
3
A+
A-

Bakanlığın açıklamasına göre,  Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, MEF TEKMER’in açılışını yaptı. Bakan Kacır, bilgi ve üretimin buluştuğu, yenilikçi fikirlerin ürüne dönüştüğü Teknoloji Geliştirme Merkezlerine bir yenisini daha eklediklerini söyledi.

Kacır, yeni teknolojik düzende, sürdürülebilir başarı ve rekabet avantajı elde edilmesinde güçlü üretim altyapıları ile birlikte özgün ve yenilikçi çözümler üretme kabiliyetine sahip teknoloji ve inovasyon ekosistemlerinin anahtar rol üstlendiğini belirtti.

Yeni dünya düzenini, Türkiye’nin rekabetçiliğinin artması ve ‘Milli Teknoloji’ vizyonu ışığında ‘Tam Bağımsız Türkiye’nin inşası yolunda bir fırsat olarak gördüklerini kaydeden Kacır şunları söyledi:

“Küresel rekabet gücümüzü artıracak, ekonomik ve teknolojik bağımsızlığımızı temin ve tahkim edecek projeleri hayata geçiriyoruz. Gençlerimizin, araştırmacılarımızın, girişimcilerimizin parlak fikirlerinin iş modellerine, girişimlere dönüşmesi adına teknoloji ve inovasyon ekosistemi ile etkileşimlerini güçlendirecek adımları atıyoruz. Teknolojide paradigma değişimlerine doğru zamanda odaklanarak yüksek teknoloji ve katma değer üreten öncü Türkiye’yi inşa ediyoruz.”

Kacır, “Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz İstanbul’umuzun girişimcilik ekosistemindeki yeni başarılarına katkı sunacak MEF TEKMER’le de özellikle yenilikçi teknolojilerin öncüsü yapay zeka, genişletilmiş gerçeklik ve yazılım alanlarında fikirlerin girişimlere dönüşmesini hızlandıracağız.” dedi. 


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.