Bakan Kaçır’dan OSBÜK Toplantısında Çarpıcı Mesaj: “100 Yıllık Rekor İhracat ve İstihdam Başarısı”

Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mehmet Fatih KACIR Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu’nun (OSBÜK) 22. Olağan Genel Kurul Toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin sanayi ve teknoloji alanındaki başarılarını ve gelecek hedeflerini detaylandırdı.

Bakan Kaçır’dan OSBÜK Toplantısında Çarpıcı Mesaj: “100 Yıllık Rekor İhracat ve İstihdam Başarısı”
Yayınlama: 26.06.2024
8
A+
A-

Konuşmasına, Türkiye’nin ekonomik büyümesindeki istikrarı vurgulayarak başlayan Bakan Kacır, son 15 çeyrektir kesintisiz ve istikrarlı bir ekonomik büyüme sergilendiğini belirtti. Bu başarının, Türkiye’nin jeostratejik konumu, genç ve nitelikli insan kaynağı, güçlü lojistik altyapısı sayesinde elde edildiğini ifade etti.

“Ülkemiz, 100 yıllık Cumhuriyet tarihimizin en yüksek ihracat seviyesine ulaştı,” diyen Bakan Kacır, ihracatın 160 milyar dolara çıktığını ve istihdam oranının %8.5 seviyesine ulaştığını söyledi. Bu başarının ardında sanayiciler, ihracatçılar ve emekçilerin katkılarının yattığını belirten Bakan Kacır, “Yatırım, istihdam, üretim ve ihracat süreçlerindeki katkılarınızdan dolayı sizleri yürekten tebrik ediyorum,” dedi.

Bakan Kacır, organize sanayi bölgelerinin (OSB) gelişimine de değinerek, “OSB sayımızı 361’e, toplam alanlarını ise 51.000 hektardan 180.000 hektara çıkardık. Üretimde olan sanayi alanlarının sayısını ise 11.000’den 58.000’e yükselttik. Tamamlanan ve devam eden OSB projelerine bugüne kadar 77 milyar lira kaynak sağladık,” şeklinde konuştu.

Sanayinin nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak ve gençleri imalat sanayisinin ihtiyaç duyduğu becerilerle donatmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan mesleki ve teknik eğitim işbirliğine dikkat çeken Bakan Kacır,”OSB’lerimizde yer alan 86 mesleki eğitim merkezi bu işbirliğinin önemli bir parçasıdır. Bu merkezlerde kayıtlı öğrenci sayısı 190.000’e ulaştı,” dedi. Ayrıca, sürdürülebilir sanayi anlayışını benimseyerek yeşil OSB sistemini devreye aldıklarını belirtti.

Bakan Kacır,, şeffaflık ilkelerine verdikleri öneme de vurgu yaparak, “Şeffaflık ilkeleri doğrultusunda, müteşebbis heyetin yetkisiyle denetimlerin ve tespitlerin yapılabilmesini sağlıyoruz,” ifadelerini kullandı.

Kaynak: SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.