Bakan Kurum: 11 ilimiz yeniden ayağa kalkana kadar buradan ayrılmayacağız

Hatay, 26 Eylül (Hibya) – Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Hatay Gülderen Mahallesi Toplu Konutları incelemesinin ardından açıklama yaptı.

Bakan Kurum: 11 ilimiz yeniden ayağa kalkana kadar buradan ayrılmayacağız
Yayınlama: 26.09.2024
1
A+
A-

Bakan Kurum'un konuşmasından satır başları şu şekilde:

“Hep birlikte Hatay’ımız, Antakya’mız için en güzel yapılaşmayı yapabileceğiz ve o gün seçtiğimiz Gülderen Mahallemizdeyiz. Burada bitmiş konutlarımızı etaplar halinde vatandaşlarımıza teslim ediyoruz.

İnşallah buradan sonra Defne ve Kırıkhanımızı ziyaret edeceğiz. Orada da geçen hafta itibarıyla teslim etmiş olduğumuz 100 bininci konutumuzun anahtarlarını alan vatandaşlarımızı ziyaret edip dualarını alacağız.

Yarın da yine deprem bölgesinden Malatya’mızda Söğütlü Camimizin temelini atıp Malatyalı hemşehrilerimizle kucaklaşacağız. Deprem bölgesinde vatandaşlarımıza verdiğimiz sözleri tutmak için bu ziyaretleri gerçekleştireceğiz.

6 Şubat depremlerinin olduğu gün asrın felaketini yaşadığımız ve ardından da 85 milyon tek yürek olduğumuz sürecimizi aynı hassasiyetle yürütmeye gayret gösteriyoruz. Bugün şehirleri yeniden ayağa kaldırmak, bölgedeki istihdamı, üretimi yeniden canlandırmak için 11 ilimizde kararlı adımlarımızı atmaya devam ediyoruz.

Şu an 11 ile 174 ayrı alanda toplamda 4 bin 333 köyümüzde ve bu şantiyelerde çalışan 153 bin işçi ve emekçi kardeşimizle birlikte bu mücadeleyi canla başla sürdürüyoruz.

Konut teslim sayımız 101 bin 254’e ulaştı. İnşallah yıl sonuna kadar 200 bin konutu ve 2025 yılı sonuna geldiğimizde de 452 bin konut ve iş yerimizi vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. 2025 yılı bitmeden yeni güvenli evine girmeyen hiçbir vatandaşımız kalmayacak.

11 ilimiz sanayisi, kültürü ve turizmiyle yeniden ayağa kalkana kadar da tüm ekibimizle birlikte buradan ayrılmayacağız.

2,5 ayda 11 ilimizde vatandaşımızın arzu ettiği alanlarda tam 49 bin 26 yeni konutumuz ve iş yerimizin yapım çalışmalarını başlattık. Hatay’ın 9 ilçesinde toplamda 16 bin yeni konutun yapımını başlatmış olduk. Hatay’da ihya çalışmalarımız devam ediyor.

Asi nehrinin batısında, doğusunda gerek tescilli yapılarımızın ayağa kaldırılması gerek buradaki yürüyüş yolları, parkları ve bahçeleriyle Hatay’ın kültürüne demografik yapısına uygun olacak şekilde planlarımızı yapıyor ve inşa faaliyetlerimizi de aynı anlayışla devam ediyoruz.”


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.