Bakan Şimşek: Dezenflasyon Süreci Güç Kazanıyor

Bakan Şimşek: Dezenflasyon Süreci Güç Kazanıyor
Yayınlama: 22.07.2024
3
A+
A-

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Piyasa Katılımcıları Anketi sonuçlarını değerlendirerek, enflasyon beklentilerinin olumlu yönde ilerlediğini belirtti. Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, enflasyon beklentilerinin düşüş gösterdiğini ve bu sürecin devam edeceğini vurguladı.

Yıl sonu enflasyon beklentisinin yüzde 43’e, 12 ay sonrasının yüzde 30’a ve 24 ay sonrasının ise yüzde 19,3’e gerilediğini aktaran Bakan Şimşek, bu düşüşün Orta Vadeli Program (OVP) açıklandıktan sonra devam ettiğini ifade etti. Ayrıca, gerçekleşen yıllık enflasyonun artış gösterdiği bir dönemde beklentilerin iyileşmesinin, dezenflasyon politikalarının başarılı olduğuna dair bir işaret olduğunu belirtti.

Temmuz ayında aylık enflasyonda geçici etkiler nedeniyle artış öngördüklerini ancak yıllık enflasyonda belirgin bir düşüş beklediklerini dile getiren Bakan Şimşek, dezenflasyon sürecinin önümüzdeki aylarda daha da güç kazanacağını öngördüklerini ifade etti.

Kaynak: Sanayi Haber Ajansı

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.