Bakan Tekin, Dünya Şampiyonu Türk Milli Bilgisayar Takımı ile buluştu

Milli Eğitim Bakanı (MEB) Yusuf Tekin, Bilgisayar Klavye Olimpiyatları’nda dünya şampiyonu olan Türk Milli Bilgisayar Klavye Takımı’nı makamında kabul etti.

Bakan Tekin, Dünya Şampiyonu Türk Milli Bilgisayar Takımı ile buluştu
Yayınlama: 08.08.2024
6
A+
A-

Milli Eğitim Bakanı (MEB) Yusuf Tekin, Polonya'nın Katowice şehrinde 13-17 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen ve bu yıl 29 ülkenin katıldığı Birleşmiş Milletler'e bağlı INTERSTENO Uluslararası Bilgi İşlem ve İletişim Federasyonu tarafından iki yılda bir yapılan 54. Bilgisayar Klavye Olimpiyatları yarışmasında dünya şampiyonu olan Türk Milli Bilgisayar Klavye Takımı ile bir araya geldi.

Büyük çoğunluğu ortaokul ve lise öğrencilerinden oluşan takımdaki öğrencileri şampiyonada gösterdikleri başarıdan dolayı tebrik eden Bakan Tekin, her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

INTERSTENO Uluslararası Bilgi İşlem ve İletişim Federasyonu Türkiye Temsilcisi ve Türk Grubu Başkanı Seçkin Köse, düzenlenen şampiyona ve çocukların bu kapsamda aldıkları eğitimle ilgili Tekin'e bilgi verdi.

Türkçeye en uygun klavyenin F klavye olduğunu ifade eden Köse, F klavyenin yaygınlaşması için iş birliği yapmaya hazır olduklarını belirtti.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.