Bakan Tunç: Odaklandığımız nokta Narin kızımızın katillerini bulmak

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara’da gündeme ilişkin açıklama yaptı. Tunç, “Narin’in katillerine bir an önce ulaşılması ve hak ettiği cezaları alabilmesi için soruşturmanın etkin bir şekilde yürütülmesi lazım.” dedi.

Bakan Tunç: Odaklandığımız nokta Narin kızımızın katillerini bulmak
Yayınlama: 12.09.2024
3
A+
A-

Adalet Bakanı Tunç, Batı Şeria'da İsrailli askerler tarafından öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi ve Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümüne ilişkin soruşturmayla ilgili açıklama yaptı.

Bakan Tunç’un konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından Ayşenur Ezgi Eygi kardeşimizin şehit edilmesi, katledilmesinden sorumlu olanlarla ilgili olarak bir soruşturma başlatmış durumdayız. Bu soruşturma kapsamında ilgili kırmızı bülten ve yakalama taleplerimizi de uluslararası anlamda çıkarmış olacağız. Talep etmiş olacağız. Yakalanmasını isteyeceğiz. Orada bazı tespitler var.

 Ayşenur kardeşimiz başından vurularak şehit edildi ve edenlerle ilgili görüntüler var. Deliller elimizde. Bu anlamda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımız bir soruşturma başlattı. İç hukuk bakımından sonuna kadar onun hakkını, hukukunu koruyacağız. Aynı zamanda uluslararası sistemde de onun hakkını korumak için çalışacağız.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi’nin huzuruna bunu getirmemiz lazım. Raportörlerin raporlarının, İnsan Hakları Konseyi’nde mutlaka görüşülmesi lazım. Görüşmeler ve bu düzenlenecek raporların bir delil olarak Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde İsrailli saldırganlar, soykırımcılar hakkında başlatılan soruşturmaya da Ayşenur’un şehit edilişiyle ilgili dosyanın, raporun dahil edilmesini takip edeceğiz.

İsrailli saldırganları bir kez daha lanetliyorum.

Galip Bey, ne demek istediğini basın mensuplarına açıkladı. Burada dosyanın gizliliğine vurgu yaptı. Dosyanın gizliliğine vurgu yapan kısmı çıkarıldığında konu bağlamından kopmuş oluyor. Çok hassas bir konu. Burada yanlış anlamalara sebep olan cümleler kurmamamız gerekiyor. Bu konuda özellikle herkesin hassas olması lazım. Derdimiz önce Narin’in naaşına ulaşmaktı, ulaştık.

Eğer ulaşılamasaydı toplumda birilerinin neler yapacağını da daha ilk günden görmüştük. Belki de onlar o sokaklara gösteriler başlatan kişiler, eğer naaşına ulaşılamamış olsaydı çok daha farklı birtakım girişimlerde bulunacaklardı.

Narin’in katillerine bir an önce ulaşılması ve hak ettiği cezaları alabilmesi için soruşturmanın etkin bir şekilde yürütülmesi lazım.

Narin evladımızı katledenleri bizim yargı önüne çıkarmamız lazım. Bu bizim boynumuzun borcu. Çocuklarımızın korunması konusunda çok hassasız.

Şu anda odaklandığımız nokta, Narin kızımızın katillerini bulmak. Soruşturmayı etkin bir şekilde yürütmek. Diğer farklı şüphelerin hepsi Cumhuriyet savcılarımızın değerlendireceği hususlardır.”


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.