Bakan Tunç’tan ‘Narin’ açıklaması: Bu masum cana kıyanlardan mutlaka hesap sorulacaktır

Diyarbakır, 11 Eylül (Hibya) – Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır’da Narin Güran ile ilgili yaptığı açıklamada “Bu masum cana kıyanlardan mutlaka hesap sorulacaktır. Yaptıkları caniliklerin bedelini en ağır şekilde ödeyeceklerdir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.” dedi.

Bakan Tunç’tan ‘Narin’ açıklaması: Bu masum cana kıyanlardan mutlaka hesap sorulacaktır
Yayınlama: 11.09.2024
6
A+
A-

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır’da Narin Güran’ın mezarını ziyaret etti.

Adalet Bakanı Tunç, Diyarbakır Valiliği’nde Narin Güran cinayetine ilişkin soruşturmayla ilgili açıklama yaptı.

Bakan Tunç’un konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“İlgili bütün kuruluşlarımız, devletimizin tüm yetkili birimleri süreci yakından takip ediyor. Bu olay, en ince ayrıntısına kadar ortaya çıkmadan, caniler hesap verinceye kadar elimiz, gözümüz, yüreğimiz burada olacak.

Şimdi milletimiz, Narin’imize kıyanların bir an önce bulunmasını ve adaletin tecelli etmesini beklemektedir. Şu anda Narin kızımızın canice öldürülmesiyle ilgili olarak Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma, büyük bir titizlik ve hassasiyetle sürdürülmektedir.

Bu elim olayın aydınlatılması, adaletin tam ve eksiksiz şekilde yerini bulması için tüm deliller, bulgular ve tanık ifadeleri son derece dikkatli bir şekilde toplanmakta, incelenmekte ve değerlendirilmektedir. Her bir ayrıntının üzerine titrenmektedir.

Fail veya faillerin, en hızlı biçimde ortaya çıkarılması için ne gerekiyorsa yapılmaktadır. Çocuklarımızı her türlü şiddet, istismar ve kötülükten korumak, toplum olarak en büyük sorumluluğumuz ve önceliğimizdir.

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın güvenli bir ortamda büyümesi önceliğimizdir. Onların korunması noktasındaki kararlılığımızdan asla taviz vermeyeceğiz. Çünkü bir çocuğa zarar vermek, tüm insanlığa zarar vermekle eşdeğerdir. Bu bilinçle çocuklarımızın güvenliği konusunda en ufak bir zaaf göstermeyeceğiz.

Çocuğa karşı her türlü şiddet eyleminin önlenmesi, çocuk istismarının önüne geçilmesi, bu eylemler karşısında durulması her zaman hükümetimizin en temel önceliklerinden olmuştur. Bu kapsamda çocuğun üstün yararını gözetmek hepimiz için hayati önemdedir.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca 21 Ağustos gününden bu yana hem soruşturma hem de arama faaliyetleri kapsamında yapılanlarla ilgili sizlerle bazı bilgileri paylaşmak istiyorum.

 21 Ağustos 2024 tarihinde Diyarbakır ili Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi’nde ikamet eden Narin kızımızın eve dönüş yolunda saat 15.15 sıralarında 4 arkadaşını takip ederek eve doğru yola çıktığı son görüntüsü sonrasında kendisinden bir daha haber alınamamıştır.

21 Ağustos 2024 tarihinde saat 20.15’te Jandarma Komutanlığı’nda, saat 20.50’de de 112 Acil Çağrı Merkezi aranarak kayıp ihbarı üzerine soruşturma ve arama işlemlerine hızlı bir şekilde başlanmıştır.

4 bin 656 personel, 23 dedektör köpek, 172 araç, 2 helikopter, 64 drone, 1 İHA, 5 yeraltı görüntüleme cihazı ile karadan ve havadan toplam 75 kilometrekare alan ile Jandarma Su Altı Arama Kurtarma timi, Dicle Üniversitesi ve AFAD dalgıçlarından toplam 60 personel ile 8 dere, 5 gölet, 21 su kuyusu, 49 kilometre su kanalı aranmıştır.

51’i jandarma, 11’i polis bölgesi olmak üzere 62 ev ve 4 metruk binada adli arama yapılmıştır. 20 PTS noktası ile 137 kamera incelenmiştir. 26 kişinin şüpheli, 241 kişinin tanık olarak olmak üzere toplam 267 kişinin ifadesi bugüne kadar alınmıştır.

Narin kızımızın amcası Salim Güran 2 Eylül 2024 tarihinde komşusu Nevzat Bahtiyar ise 10 Eylül 2024 günü çıkarıldıkları mahkemece beden ve ruh bakımından kendisini koruyamayacak durumda olan çocuğa karşı kasten öldürme ve hürriyeti tahdit suçlarından tutuklanmışlardır.

22 şüpheli halen gözaltında olup, 12 Eylül 2024 yani yarın Cumhuriyet Başsavcılığında hazır edileceklerdir.

Van Kriminal Daire Başkanlığınca olayda kullanıldığı değerlendirilen araçlar üzerinde olay yerinden alınan örneklerle birlikte kimyasal inceleme raporu beklenmektedir.

Olay yerinden elde edilen swap, pet şişe, toprak, balçık, taş parçaları üzerinde Van Jandarma Kriminal Laboratuvarlarının inceleme sonuçları da beklenmektedir.

HTS kayıtları ve baz istasyon bilgileri ile alınan beyanlar üzerinde karşılaştırmalı delil toplama işlemlerine titizlikle devam edilmektedir.

 Narin kızımızdan alınan doku örnekleri, üzerinde kimyasal, biyolojik ve patolojik incelemeler yapılmak üzere bir kısmı Diyarbakır Adli Tıp Grup Başkanlığı, diğer kısımları da daha ileri tetkik gerektiğinden İstanbul Adli Tıp Kurumumuza gönderilmiş ve bu doku örneklerindeki incelemeler de adli tıp kurumlarımızda devam etmektedir.

Adli tıp kurumundan ölüm sebebine ilişkin nihai rapor beklenmektedir. Dosya hakkında gizlilik kararı bulunmakta olup, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma tüm yönleriyle ve titizlikle yürütülmektedir.

Narin yavrumuzun vahşice öldürülmesi, milletimizin her bir ferdinin yüreğinde derin bir acı ve tarifsiz bir kedere neden olmuştur. Ancak bu masum cana kıyanlardan mutlaka hesap sorulacaktır. Yaptıkları caniliklerin bedelini en ağır şekilde ödeyeceklerdir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Ne Narin kızımızın canına kastedenler ne de geleceğimizi karartan başka kötülük odakları bu topraklarda barınamayacaktır.”


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.