Bakan Yardımcısı Ağar, İHKİB Başarılı İhracatçılar Ödül Töreni”ne katıldı

Ticaret Bakan Yardımcısı Ö. Volkan Ağar, İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başarılı İhracatçılar Ödül Töreni’ne katıldı.

Bakan Yardımcısı Ağar, İHKİB Başarılı İhracatçılar Ödül Töreni”ne katıldı
Yayınlama: 17.05.2024
4
A+
A-

Bakan Yardımcısı Ağar, İstanbul’da düzenlenen İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB)“Başarılı İhracatçılar Ödül Töreni”ne katılım sağlayarak açılış konuşması gerçekleştirdi.

Ağar konuşmasında, “2023 yılında 20,6 milyar dolar ihracat geliri elde edilen hazır giyim ve konfeksiyon sektöründe ülkemiz; global markaların önemli bir tedarikçisi olmakla birlikte kendi markalarıyla da küresel piyasalarda yer edinmekte ve dünya ihracatında %3,5 payla yedinci sırada yer alarak göğsümüzü kabartmaya devam etmektedir.” ifadelerine yer verdi.

Hazır giyim ve konfeksiyon ihracatçılarını desteklemeyi sürdüreceklerini belirten Bakan Yardımcısı Ağar, şunları söyledi:

“Sektörümüzün ihracat kapasitesinin daha geliştirilmesi amacıyla; fuarlar, heyetler ve yurt dışı pazarlama faaliyetlerinin yanı sıra; rekabetçiliğin artırılması, Ar-Ge ve inovasyon bilincinin, markalaşma ve tasarım kültürünün oluşturulması, e-ihracatın geliştirilmesine yönelik destek paketlerimiz ile hazır giyim ve konfeksiyon ihracatçılarımızı desteklemeyi sürdüreceğiz.”


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.