Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, BALBİS Projesi’ni hayata geçiriyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, kent içi ulaşım ağını çevreci ve sürdürülebilir çözümlerle rahatlamak amacıyla bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması için BALBİS Projesi’ni uygulamaya alıyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, BALBİS Projesi’ni hayata geçiriyor
Yayınlama: 25.09.2024
2
A+
A-

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama Raylı Sistemler Dairesi Başkanlığı, BALBİS (Balıkesir Bisiklet Dostu Durak Projesi) projesini hayata geçiriyor.

Projenin ilk adımı olarak içerisinde bisiklet yolu bulunan Balıkesir Üniversitesi Çağış Kampüsü’nü belirleyen Büyükşehir Belediyesi, kampüste bulunan otobüs duraklarının yanlarına, üniversitelilerin bisikletlerini park edebilecekleri alanlar oluşturdu. İlk olarak kampüs hattında başlayan bu uygulama zamanla şehrin geneline yayılması hedefleniyor.

Şehir içi ulaşımda özel araç kullanımını azaltmak ve alternatif ulaşım sistemlerinin entegrasyonunu sağlamak amacıyla geliştirilen BALBİS ile kısa mesafelerde bisiklet kullanımını teşvik edilecek. Toplu taşıma sistemine de kolay erişimi amaçlayan BALBİS Projesi kapsamında bisiklet kullanıcıları; toplu taşıma duraklarında bisikletlerini park edebilecek ve ulaşım ağının bir parçası olarak bisikletlerini çok modlu bir şekilde kullanabilecek. 


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.