Başkan Akın: Atalarımızın emanetine sahip çıkacağız

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, şehrin kurtuluşunun 102. yılını kutlayarak, “Atalarımızın emanetine sonuna kadar sahip çıkacağız.” dedi.

Başkan Akın: Atalarımızın emanetine sahip çıkacağız
Yayınlama: 06.09.2024
2
A+
A-

6 Eylül Balıkesir’in Kurtuluş Günü kutlama programı kapsamında Vali İsmail Ustaoğlu, Garnizon Komutanı Tümgeneral Hüseyin Duman ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kuvayi Milliye Meydanı’nda kutlama programı devam etti.

Vali Ustaoğlu, Tümgeneral Duman ve Başkan Akın’ın vatandaşları selamlaması ile başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından öğrenciler, 6 Eylül Balıkesir’in Kurtuluş Günü konulu şiirlerini okudu.

Balıkesir’in kurtuluşunun 102. yılını kutlayan Başkan Ahmet Akın, “Balıkesir, düşman vatanımıza ayak basar basmaz Okuma Yurdu’nda ilk bağımsızlık ateşini yakan ve vatan aşkıyla yanan kahramanların diyarıdır.” dedi.

Başkan Aydın, Kuvayi Milliye ruhunu yaşatmaları ve geleceğe taşımaları gerektiğini dile getirerek, şunları söyledi:

“O günkü kahramanlarımızın cesareti ve fedakarlığı, bugün bizlere yol göstermeye devam ediyor. Bizlere tam bağımsız bir vatan emanet eden atalarımıza bir vefa borcumuz var. Onların emanetine sonuna kadar sahip çıkacak ve o şanlı isimleri hep birlikte yaşatacağız. En önemlisi, hak ettiğimiz İstiklal Madalyası’nı milletvekillerimizle birlikte bu şehrimize kazandıracağız.”

Balıkesir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü kutlamaları, halkoyunları ekibinin gösterisi ile devam etti. Jandarma Komutanlığı personelinin gösterisinin ardından Mehteran Takımı sahne aldı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Bandosu, gerçekleştirdiği müzik dinletisiyle kurtuluş coşkusunu yaşattı.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.