Başkan Akın: Çiftçiyi kalkındıramazsak Balıkesir’i kalkındıramayız

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Dünya Kadın Çiftçiler Günü dolayısıyla düzenlenen programda çiftçilerle bir araya geldi.

Başkan Akın: Çiftçiyi kalkındıramazsak Balıkesir’i kalkındıramayız
Yayınlama: 15.10.2024
0
A+
A-

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Akın, kadın çiftçilerin gününü kutlayarak müjdelerini sıraladı. Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi’ne bağlı olarak Burhaniye’de hizmet veren Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi’nde (BAÇEM) gerçekleştirilen programa katılan yüzlerce kadın çiftçi, köylerinden traktörlerle alana geldi.

Kadın çiftçileri kırmızı halı önünde özel olarak karşılayan Başkan Akın, her birinin Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nü kutladı. Kadın çiftçilerle birlikte BAÇEM’in verimli topraklarında limon otu hasadı yapan Başkan Akın, Balıkesir’in verimli topraklarına alın terini akıtan her bir kadın çiftçinin emeğinin karşılığını alabilmesi için projelerini bir bir hayata geçireceğinin sözünü verdi.

Başkan Akın, kadınların emeklerinin farkında olduğunu belirterek, “Kadının elinin değdiği her şey güzelleşiyor. En çok sizlerin emeğinin görünür olması için buradayız. Bugün de burada bu amaçla sizlerle bir araya geldik. Balıkesir’imizde çiftçilerimizle, en çok da kadın çiftçilerimizle birlikte çalışacağız. Balıkesir’in geleceğinde, planlamasında ve kalkınmasında en çok söz sahibi olacak kişiler sizler olacaksınız. Bunun sözünü veriyoruz.” dedi.

Kadın çiftçilerin desteklenmesi noktasında çalışmalarını sürdüreceklerini belirten Başkan Akın “Ortak akılla ve dayanışmayla kadın çiftçimizin en doğru şekilde desteklenmesi noktasında hep birlikte planlı ve programlı bir şekilde ilerleyeceğiz. Bildiğiniz gibi göreve gelir gelmez ilk başladığımız konulardan biri tarımsal kalkınmaydı. Çünkü çiftçiyi kalkındıramazsak Balıkesir’i kalkındıramayız.” diye konuştu.

Planlı ve programlı şekilde çiftçiye destek vereceklerini söyleyen Başkan Akın “Uyguladığımız alım garantili sözleşmeli tarım projesinde öncelikli olarak kadın çiftçilerimizi destekleyeceğiz. Fide desteğini yerine getireceğiz. Ekimden hasada kadar uzman personelimiz zirai danışmanlık, toprak analizi desteği sağlayacak. Kadın çiftçilerimize de bu konuda öncelik vereceğiz.” ifadelerini kullandı.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.