Başkan Altay, tüm vatandaşları Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi’ne davet etti

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Çatalhöyük için turlar başlattıklarını belirterek vatandaşları davet etti.

Başkan Altay, tüm vatandaşları Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi’ne davet etti
Yayınlama: 12.08.2024
4
A+
A-

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi'nin Çatalhöyük Neolitik Antik Kenti’ne olan ilgiyi artırdığını belirtti.

Merkezi ziyaret eden yerli ve yabancı misafirler, rehberler eşliğinde Çatalhöyük'ün eski yerleşim düzenini, günlük yaşantısını ve o döneme ait arkeolojik buluntuları ziyaret ediyor.

Çatalhöyük’ün en güzel şekilde tanıtılması ve sonraki nesillere aktarılması adına Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla geçtiğimiz yıl sonunda Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi’ni hizmete sunduklarını anımsatan Başkan Altay sözlerine şöyle devam etti:

“Açılışı yapılalı bir yıl bile olmamasına rağmen merkezimize ilginin her geçen gün katlanarak artıyor olmasından büyük memnuniyet duyuyoruz. Her hafta Konya’dan ve Konya dışından yerli ve yabancı binlerce misafiri ağırlayan merkezimiz ziyaretçilerini 10 bin yıl öncesine götürerek unutulmaz bir deneyim sunuyor. Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi’nde antik kent hakkında bilgi sahibi olan ve deneyim yaşayan misafirler, daha sonra kazı alanını ziyaret edebiliyor. Şimdi yeni bir uygulama daha başlatarak Mevlana Meydanı’ndan otobüslerle Çatalhöyük’e turlar düzenliyoruz. Amacımız, hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekerek şehrimizin tarihi ve kültürel zenginliklerini daha geniş kitlelere ulaştırmak. Ben tüm tarih ve kültür meraklılarını Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi’ni görmeye davet ediyorum.” 

Son olarak Konya Büyükşehir Belediyesi, Çatalhöyük’e Pazartesi günleri hariç her gün saat 13.00’te Mevlana Meydanı’ndan hareket eden otobüslerle tur düzenliyor. 


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.