Başkan Bozbey: Tarım ve hayvancılığı iyileştirmek önceliğimiz

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, katıldığı Tarım Paydaşları Buluşması’nda tarım ve hayvancılığı iyileştirmenin önceliklerinden biri olacağını söyledi.

Başkan Bozbey: Tarım ve hayvancılığı iyileştirmek önceliğimiz
Yayınlama: 14.05.2024
2
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nde 'Bursa ürettikçe, Türkiye güçlenecek' temasıyla düzenlenen ‘Tarım Paydaşları Buluşması, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde Bursalı çiftçi ve köylülerin katılımıyla yapıldı.

Programda, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in yanı sıra Vali Yardımcısı Mustafa Kılıç, Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Erdem Saker, Bakanlık yetkilileri, Uludağ İhracatçılar Birliği yetkilileri, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kamu kurumlarının yöneticileri, muhtarlar, kadın dernekleri, kooperatif üyeleri ve çok sayıda üretici katıldı.

Başkan Bozbey, Bursa'nın üretim olanaklarının ve çiftçinin problemlerinin değerlendirilip çözüm önerilerinin paylaşıldığı toplantıda, tüm üreticilerin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nü kutladı.

Tarımın, hayvancılığın, çiftçinin sorunlarını, üreticinin ihtiyaçlarını ancak tüm kesimleri dinleyerek çözebileceklerini ifade eden Başkan Bozbey, “Pandemide bütün dünya gıdanın, dolayısıyla tarım ve hayvancılığın ne kadar önemli olduğunu fark etti. Sanayisi gelişmiş zengin ülkeler bile tohumuna sahip çıkıyor, hayvancılığı, çiftçiyi el üstünde tutuyor. Tarım ve hayvancılığı iyileştirmek, Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak önceliklerimizden biri olacak.” dedi.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.