Başkan Büyükkılıç: Daha temiz ve yaşanabilir bir kayseri için çalışıyoruz

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde (KOSB) düzenlenen ‘karbon ayak izi’, ‘sürdürülebilirlik raporu’, ‘sınırda gümrük vergisi düzenlemesi’ ve ‘teşvikler’ konu başlıklarında düzenlenen seminere katıldı.

Başkan Büyükkılıç: Daha temiz ve yaşanabilir bir kayseri için çalışıyoruz
Yayınlama: 03.10.2024
0
A+
A-

Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, çevre duyarlılığı ve emisyon azaltımı konularında farkındalığı arttırmak için düzenlenen Karbon Ayak İzi Semineri’nin Kayseri ve Türkiye’yi ilgilendiren bir konu olduğunu hatırlatarak, “Bizler de yerel yöneticiler olarak bu konuda neler yapabileceğimize kafa yoruyor ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve onun kıymetli eşinin de bu alanda yapmış olduğu yeşil dönüşüm, karbon ayak izi gibi konulardaki gayretlerden dolayı ayrıca kendilerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Seminerde, gümrük işlemlerinde de 2026 yılından itibaren gerekli önlemlerin alınacağının belirtildiğine değinen Büyükkılıç, yeşil dönüşümü önemsediklerine vurgu yaparak, “Bu konuda şimdiden önlem almamız gerektiğini ve bu bilinçle hareket etmemiz gerektiğini hatırlatıyorum” dedi.

Kayseri’nin daha temiz, sağlıklı ve yaşanabilir kent olması için çabaladıklarını ifade eden, insanlığın da buna ihtiyacı olduğunu hatırlatan Büyükkılıç, temiz çevre hedefi doğrultusunda “Kayseri’nin daha temiz, sağlıklı ve yaşanabilir kent olması için çabalarken, insanlığın da buna ihtiyacı olduğunu da yine hatırlatmak istiyoruz. 2053 yılında en az yüzde 77 oranında mümkünse sıfır hedefini önümüze almak suretiyle gayret göstermemiz gerektiğinin bilincindeyiz. Bu yönde yeşil alanların arttırılması için gerekli çabaları gösteriyoruz” diyerek, Büyükşehir Belediyesi’nin çevreye yönelik proje, çalışma ve yatırımlarını anlattı.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.