Başkan Büyükkılıç’tan Alzheimer Merkezi projesi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, sağlık alanında yapılan hizmetlere bir yenisini daha ekleyeceklerini belirterek, “Yakın zamanda Alzheimer Merkezi projemizin temelini atacağız. O canlarımızı günü birlik sabah alacağız, akşam evlerine tekrar bırakacağız” dedi.

Başkan Büyükkılıç’tan Alzheimer Merkezi projesi
Yayınlama: 26.08.2024
3
A+
A-

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Alzheimer Merkezi’nin yakın zamanda temelinin atılacağını duyurdu.

Başkan Büyükkılıç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Yakında Alzheimer Merkezi projemizin temelini atma söz konusu olacak. Üniversitemizin hemen karşısında, Engelsiz Yaşam Merkezi’nin yanındaki alanda gerekli çalışmayı yapacağız” dedi.

Alzheimer Merkezi projesinde gündüz bakım hizmeti vererek yapılacak etkinliklerle alzheimer hastalığı bulunan bireylerin kaliteli zaman geçirmelerini sağlamak, zihinsel rehabilitasyon çalışmaları ile onları yaşama bağlamak ve yaşam kalitelerini arttırarak hastalığın evre atlamasını geciktirmek amaçlanıyor.

Aynı zamanda alzheimer merkezinde, zihinsel aktiviteler, psiko-motor aktiviteleri, müzik aktiviteleri, sanat aktiviteleri, sosyo-duygusal aktiviteler, özel gün kutlamaları, gezi programları, bedensel egzersizler gibi faaliyetler yapılacak.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.