Başkan Er: Malatya’ya ayrılan hibe kredileri artırdık

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, ‘Basın Buluşması’nda gerçekleştirilen hizmetler hakkında açıklamalarda bulundu.

Başkan Er: Malatya’ya ayrılan hibe kredileri artırdık
Yayınlama: 04.09.2024
3
A+
A-

Başkan Er, özellikle deprem sonrası Malatya’nın yeniden toparlanması için yapılan ve yapılacak olan çalışmalarla ilgili olarak sürekli Ankara’da temaslarda bulunduğunu belirterek, “Malatya’nın yeniden ayağa kalkması için Ankara’da ilgili Bakanlıklarla sürekli istişare halindeyiz. Malatya’ya daha fazla katkıyı nasıl sağlarız onun çabası içerisindeyiz. Deprem sonrası Dünya Bankası tarafından deprem bölgelerinde kullanılmak üzere verilen hibelerden Malatya’nın payını daha fazla nasıl artırırız, daha fazla hibeyi nasıl sağlarız bunun için sürekli olarak ilgili bakanlıklarla görüşmeler yapmaktayız. Yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde Malatya’ya aktarılan hibe kredileri artırmış olduk” dedi.

Başkan Er konuşmasının devamında, “Yapmış olduğumuz bu çalışmalarımızın yanında belediye olarak rutin çalışmalarımızda büyük bir hızla devam etmektedir. Depremden dolayı bozulan ve yıpranan yollarımızı yeniliyoruz. Kırsal mahallelerde yol açma, genişletme ve asfaltlama çalışmalarımız devam ediyor. MASKİ Genel Müdürlüğümüz tarafından içme suyu ve kanalizasyon yenileme çalışmaları ile yeni kurulan yerleşim alanlarının ihtiyaçlarının karşılanması için çalışmalar büyük bir hızla ve titizlikle yürütülmektedir. İçme suyu çalışmaları kapsamında asbestli borularda çelik borularla değiştirilerek vatandaşlarımızın daha sağlıklı su tüketimini sağlamayı amaçlamaktayız.” dedi. 

Secim öncesi projeleri arasında yer alan ve kısa bir söre önce hayata geçirdikleri projeler hakkında da bilgiler aktaran Başkan Er, “Projelerimiz arasında yer alan Tek Adımdı Çözüm Merkezi’ni hizmete sunarak vatandaşlarımızın istek ve taleplerine tek merkezden anında cevap veriyoruz. Vatandaşlarımızdan gelen istek ve talepler anında ilgili kurumlara iletilerek takibi yapılmakta ve sonucu ile alakalı olarak vatandaşımıza geri bildirim sağlanmaktadır” dedi.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.