Başkan Erdoğan’dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan Şanlıurfa’daki deprem konutları teslim töreninde önemli açıklamalarda bulunuyor…

Başkan Erdoğan’dan önemli açıklamalar
Yayınlama: 07.02.2024
3
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa’da Harran Üniversitesi Spor Salonu’nda düzenlenen Deprem Konutları Kura ve Teslim Töreni’nde açıklamalarda bulunuyor.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

Sevgili Şanlıurfalılar sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. 6 Şubat depremlerinin birinci yıl dönümüdünde deprem bölgesini tekrar ziyaret ederek depremzedelerimizle muhabbetimizi güçlendiriyoruz. Bu ziyaretlerimizde deprem konutlarını hak sahiplerine teslim ediyoruz. Bunun yanı sıra Gaziantep Şehir Hastanemizin resmi açılışını yaptık.

Dün 6 Şubat depremlerinin yıl dönümüydü. Asrın felaketinin yıl dönümünde, Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli ile Kahramanmaraş’taydık. Bugün Şanlıurfalı kardeşlerimizle kura sevincini yaşıyoruz. Yarın Adıyaman’da olacağız. Ne yaparsak yapalım, deprem bölgesinden gözlerimizi bir an ayırmıyoruz. Şehirlerimizin yeniden inşa ve ihya çalışmalarını yürütüyoruz. Şu ana kadar süreci alnımızın akıyla bugünlere getirmeyi başardık. Zaman zaman ortaya çıkan sonuçlar karşısında gerekli önemleri alıyoruz. Asrın felaketinin üstesinden asrın birlikteliği ile geliyoruz. Şanlıurfa’da 1208’i il ve ilçe merkezlerinde 106’sı kırsalda olmak üzere toplam 1214 konutumuzun kurasını çekiyoruz.

Şanlıurfa’da yaklaşık 4 bin konutumuzun yapımı hızla devam ediyor. Bunları da en kısa sürede tamamlayıp hak sahipleri kardeşlerimize peyde pey teslim edeceğiz.

Bugüne kadar depremden sel felaketine, salgından bölgesel çatışmalara kadar çok farklı sınamalarla karşılaştık. 85 milyon birlikte hareket ederek bunların üstesinden gelmeyi başardık. Bunca badire bizi yolumuzdan döndüremedi. Hiçbir badirenin hedeflerle aramıza girmesine müsaade etmedik.

TOKİ vasıtasıyla vatandaşlarımızı güvenli konutlara kavuştururken, yatay mimariye önem verdik. Son 21 yılda, yaşadığımız tabi afetlerden sonra yaraları sarma noktasında ortaya koyduğumuz mücadelenin en yakın şahidi milletimizdir. Kardeşlerimizin hiçbirisine bugüne kadar mahcup olmadık.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.