Başkan Eşki’den Bulgaristan seçimleri çağrısı

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Bulgaristan’da 27 Ekim’de yapılacak genel seçimlerde oy kullanma hakkına sahip Bornovalılara, demokratik haklarını kullanarak sandığa gitmeleri yönünde önemli bir çağrı yaptı.

Başkan Eşki’den Bulgaristan seçimleri çağrısı
Yayınlama: 13.10.2024
0
A+
A-

Başkan Eşki, bu açıklamayı Bornova İnönü Mahallesi’nde yer alan Türkan Bebek Parkı’nda gerçekleştirdi. Parka, Olgun Atila’nın Bornova Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğü 2017’de, 1984 yılında Bulgaristan'da asimilasyon karşıtı protestolar sırasında annesinin sırtındayken Bulgar askerlerinin açtığı ateş sonucu başına isabet eden kurşunla 20 aylıkken yaşamını yitiren Türkan Bebeğin adı verilmişti.

Başkan Eşki, İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Bornova Şubesi Başkanı ve Bornova Belediyesi Meclis Üyesi Nihat Yağbasan’ın da yanında yer aldığı açıklamasında, Bulgaristan’da yaşayan soydaşların müreffeh bir yaşam sürmelerinin, seçimlerde kullanılacak oylarla yakından bağlantılı olduğuna dikkat çekti. Hak ve Özgürlükler Hareketi İttifakı’nın oy pusulasında 13. sırada yer alacağını hatırlatan Başkan Eşki, “Vatandaşlarımızı oy kullanmaya davet ediyorum. Demokratik haklarını kullanmalarını önemsiyoruz. Çünkü bu hem Bulgaristan’daki istikrar hem de orada yaşayan soydaşlarımızın refahı için çok önemli” diye konuştu.

Bornova’daki oy kullanma noktaları

Atatürk Mahallesi Mesleki Eğitim Merkezi – 2 Nolu Sandık

Doğanlar Mahallesi Batıçim İlkokulu – 2 Nolu Sandık

Pınarbaşı Reşat Turan Ortaokulu – 1 Nolu Sandık


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.