Başkan Özer’den üniversiteye yerleşen öğrencilere tavsiyeler

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, üniversiteye yerleşen öğrencilere eğitim hayatları ile ilgili tavsiyelerde bulundu.

Başkan Özer’den üniversiteye yerleşen öğrencilere tavsiyeler
Yayınlama: 06.09.2024
3
A+
A-

Tıp, hukuk, mühendislik fakültesi ve daha birçok dalda önemli bölümleri kazanan gençler Esenyurt Belediyesi Çocuk Üniversitesinde Başkan Özer ile bir araya geldi. Buluşmada üniversite hayatına adım atan gençlere tavsiyelerde bulunan Özer; “Sizler geleceğin mühendisleri, doktorları, avukatları, liderleri olacaksınız. Kendi potansiyelinizi gerçekleştirmek, topluma karşı sorumlulukları yerine getirmek için çalışmaya devam etmeniz gerekiyor” dedi. 

Konuşmasına geleceğe eğitimle hazırlanmanın ve sorumluluk sahibi olmanın önemine dikkat çekerek başlayan Özer; şunları söyledi:

“Türkiye’de her yıl yaklaşık üç buçuk milyon kişi sınava giriyor. Bu insanların içinden iyi okullara yerleşenlerin sayısı, açık öğretim ve iki yıllık okullar dâhil olmak üzere ancak beş yüz bini bulabiliyor. Geriye kalan üç milyon kişi dışarıda kalıyor. Sizler bu üç buçuk milyonun içinde zoru başaranlardansınız. Bu nedenle hepinizi ayrı ayrı kutluyorum. Ancak bu başarı, size bazı sorumluluklar da yüklüyor. Bu sorumluluklar ise sınava girip kazanamayan üç milyon kişinin hakkı sizin üzerinizde. Çünkü siz onların yerine kazandınız. Bu yüzden onlara karşı büyük bir sorumluluğunuz var. İkinci olarak, kendinize karşı da bir sorumluluğunuz var. Emek verdiniz, çalıştınız ve sınavı kazandınız. Bu noktadan sonra kendinize karşı haksızlık etmemek adına çalışmaya devam etmeniz gerekiyor. Sizleri şahsen tanımasalar da ülkenin geleceği için bir umut ışığı olarak görüyorlar. Dolayısıyla topluma karşı da büyük bir sorumluluğunuz var. Bu noktada sizlere sunulan tüm bu emeklerin hakkını vermelisiniz.”


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.