Başkan Tugay: 5 senelik plan çerçevesinde yol alacağız

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, “İzmir’den Dünyaya Bakış Platformu” tarafından düzenlenen toplantıya katılarak, açıklamasında 5 senelik plan çerçevesinde yol alacaklarını belirtti.

Başkan Tugay: 5 senelik plan çerçevesinde yol alacağız
Yayınlama: 07.07.2024
3
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir'den Dünyaya Bakış Platformu tarafından düzenlenen toplantıya katıldı.

Programda “Yerel Yönetimlerin Türkiye'nin Geleceğinde Önemi ve Demokratikleşme Süreci” başlığı altında konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, artık ülkelerin değil, şehirlerin birbiriyle yarıştığını söyledi. Yerel yönetimler üzerinden politikalar oluşturulduğunu anlatan Başkan Tugay, “Belediye başkanlığı bir ölçüde politik ama bence büyük ölçüde kamusal bir sorumluluk. İnsanların belediyeden, belediye çalışmasından ne beklediğini düşünerek yola çıkmakta fayda var.” dedi.  

Temel hizmetlerde çok iyi çalışan bir belediye mekanizmasını var etmenin gerekliliğine dikkat çeken Tugay, şunları söyledi:

“Mümkünse geçmişten gelenleri doğru olarak sürdürmeniz, değilse yanlışları bir an önce doğruya çevirmeniz lazım. Toplumun yaşadığı sorunlar üzerine çalışma yapmak gerekiyor. Bu aşamayı geçerseniz, o zaman daha fazla şey söyleme hakkınız olur. İzmir'e baktığımız zaman İzmir'in çok ciddi kentleşme sorunu var. Bir dönem kontrolsüzce büyümenin getirdiği plansız yapılaşmış alanlar var. Deprem olsa şehrimizde dayanıksız bir sürü ev var.  Altyapısı olmayan, evlerin sağlıksız olduğu, sosyal donatı alanlarının olmadığı… Bunun çokça yaşandığı bir şehirdeyiz.”

İzmir’i çok sevdiğini de ifade eden Başkan Cemil Tugay, “5 senelik plan çerçevesinde yol alacağız. Ancak katılımcılık kültürü sağlamak, toplumla belediye yönetimleri ve siyaset arasında bağları güçlendirmek, karşılıklı güveni oluşturmak için bir şeyler yapmalıyız.” diye konuştu. 


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.