Başkan Tugay: Bize ihtiyaç duyan herkesin kapısını çalacağız

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası Şube Müdürlüğü’nün pek çok kurumun iş birliğiyle yürüttüğü, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye tarafından desteklenen “Roman Gençlerin İstihdamına Yönelik Yerel Model Geliştirilmesi Projesi” mezunlarını verdi.

Başkan Tugay: Bize ihtiyaç duyan herkesin kapısını çalacağız
Yayınlama: 20.12.2024
2
A+
A-

UNDP Türkiye tarafından desteklenen, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası Şube Müdürlüğü, Konak Belediyesi, İzmir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İzmir Ticaret Odası (İZTO), İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) ve Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) iş birliğinde yürütülen “Roman Gençlerin İstihdamına Yönelik Yerel Model Geliştirilmesi Projesi” kapsamında Konak bölgesinde yaşayan 18-35 yaş arası Roman gençlere yönelik Meslek Fabrikası’nda çeşitli kurslar açıldı. Mesleki eğitim kurslarından eğitim alan 51 genç; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, UNDP Mukim Temsilcisi Monica Merino Domingues ve Roman İş Kulübü temsilcilerinin katılımıyla sertifikalarını aldı.

Meslek Fabrikası’ndaki törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gururu olan Meslek Fabrikası çatısı altında böyle bir kursa vesile olmak büyük mutluluk. Bir sürecin sonunda bir sertifika almaya hak kazanmanız bizim için de çok değerli. Önümüzdeki 5 seneyi tamamlayacağımız süreçte özellikle bize ihtiyaç duyduğunu düşündüğümüz herkesin kapısını çalmış olacağız. Beraberce akıl yorarak, birbirimize güç vererek, cesaret vererek sorunu olan, eksiği olan yurttaşlarımızla, özellikle gençlerimizle, bir taraftan da kendi isteği ışında imkansızlıklar içinde yaşlamaya mecbur bırakılan kadınlar ve yaşlılarla ilgili çalışacağız.” diye konuştu.

Türkiye’de işsizliğin yüksek olduğu Roman nüfus için geliştirilen “Roman Gençlerin İstihdamına Yönelik Yerel Model Geliştirilmesi Projesi”, büyük bir kısmı geçici ve kayıt dışı işlerde çalışarak geçimini sağlayan Roman nüfusunun sorusuna yerel düzeyde cevap verebilmek amacıyla tasarlandı. Bu kapsamda Roman gençlere yönelik Meslek Fabrikası’nda Pastacı Çırağı, Gazaltı Kaynakçılığı, Giyim Üretiminde Temel İşlemler, Protez Tırnak ve Tırnak Süsleme kursları verildi. 


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.