Başkan Tugay’dan SOLOTÜRK açıklaması

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, 9 Eylül İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 102’nci yıl dönümü kutlamaları kapsamında tasarruf tedbirleri gerekçe gösterilerek programdan çıkarılan SOLOTÜRK gösterilerinin Adana’daki TEKNOFEST’te yer almasını eleştirdi.

Başkan Tugay’dan SOLOTÜRK açıklaması
Yayınlama: 04.10.2024
1
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 9 Eylül'de İzmir'in kurtuluşunun 102. yıl dönümü kutlamaları kapsamında SOLOTÜRK gösterilerinin tasarruf tedbirleri gerekçesiyle yapılmamasına rağmen Adana’daki TEKNOFEST’te yer almasına yönelik bir açıklama yaptı.

Balkanlılar Halk Dansları Festivali açılışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Tugay, “İzmir'in kurtuluş gününde SOLOTÜRK'ün olmaması önemli bir eksiklikti. Bu durum bizi üzdü. Tasarruf tedbirlerini bahane göstermişlerdi. Şimdi TEKNOFEST İzmir’in kurtuluşundan daha mı önemli? İzmirlilere büyük ayıp. Bu davranışları için onları ayıplıyorum. İzmir’e karşı daha samimi davranmalarını istiyorum. İzmir, çok değerli bir şehirdir. 9 Eylül de bu kent için önemli bir tarihtir. Hak ettiği değeri onların da hissetmelerini ve gereğini yerine getirmelerini bekliyoruz. Önümüzdeki yıl bu hatanın tekrarlanmaması için süreci takip ediyor olacağız.” dedi.

İzmir Körfezi’ndeki balık ölümlerine ilişkin de konuşan Tugay, şunları söyledi:

“Bakanlık ‘Acil eylem planı yapacağız, bizi bekleyin’ dedi. Biz kendi işimizi zaten yapıyoruz. Yağmur suyu ayrıştırma, artırma çalışmalarımız devam ediyor. Var olan kirlilikle ilgili bakanlığın plan yapmasını, bize de görev vermesini bekliyoruz. Pazartesi yeniden toplantı yapılacakmış. Belki o zaman bir açıklama yapılır. Ama sonsuza kadar beklemeyeceğiz. Eğer bakanlık harekete geçmezse, kendi çabalarımızla harekete geçeceğiz.”


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.