Başkan Ünlüce: Bereketli topraklarımızı koruyacağız

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Eskişehir’e zarar verecek her türlü projenin karşısında olduklarını belirterek, her zaman bereketli topraklarını koruyacaklarını söyledi.

Başkan Ünlüce: Bereketli topraklarımızı koruyacağız
Yayınlama: 04.09.2024
3
A+
A-

Alpagut- Atalan Madenlerine Hayır Platformu ile Eskişehir Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’yi ziyaret etti.

Alpagut ve Atalan Mahallesi başta olmak üzere Eskişehir’in tamamının siyanürden etkileneceğini söyleyen platform üyeleri, “Platformumuzda her meslek grubundan arkadaşlarımız var. Sağlıkçı arkadaşlarımız sağlık alanında, mühendis arkadaşlarımız teknik anlamda sürekli sahada vatandaşları bilgilendiriyor. Vatandaşlarımızın doğru bilgilenmesi ve süreci sağlıklı takip etmesi açısından çok önemli.” dedi.

Başkan Ayşe Ünlüce de, daha önce Alpu ilçesine yapılmak istenen kömürlü termik santral ve Sivrihisar’ın Kaymaz Mahallesi’ne yapılmak istenen atık depolama tesisinde hukuki anlamda verilen mücadelenin Alpagut ve Atalan için de verileceğini dile getirdi.

İnsana, doğaya, çevreye zarar verecek her türlü projenin karşısında olduklarını belirten Başkan Ünlüce, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi olarak, maden ocağına karşı hazırlanan raporları ilgili bakanlığa gönderdiklerini ifade etti. Ünlüce, “Her zaman bereketli topraklarımızı koruyacağız.” diye konuştu.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.