Başkan Ünlüce: Eskişehir halkı kurtuluş sürecinde bir direnç noktası, bir semboldür

Eskişehir’in 2 Eylül düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü Valilik Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı.

Başkan Ünlüce: Eskişehir halkı kurtuluş sürecinde bir direnç noktası, bir semboldür
Yayınlama: 02.09.2024
3
A+
A-

Atatürk Anıtı’na Valilik, Muharip Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından çelenk sunuldu. Askeri Bando eşliğinde saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Eskişehir’in kurtuluş günü dolayısıyla yaptığı konuşmada, “2 Eylül 1922’de Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının komutasındaki kahraman Türk Ordusu, Eskişehir’i düşmandan geri aldığında şehrimiz harap ve bitap durumdaydı. Eskişehirliler düşmana kahramanca direnirken, işgalciler geri çekilme sırasında şehri yakıp, yıkıp, harabeye çevirmişti. Eskişehir, Milli Mücadele’nin beş büyük savaşından üçünü yaşamış bir şehirdir. Eskişehir’de kazanılan I. ve II. İnönü Savaşları bağımsızlığa giden yolda Türk ordusuna moral ve motivasyon kaynağı olmuştur. Kahraman Eskişehir halkı kurtuluş sürecinde bir direnç noktası, bir semboldür.” diye konuştu.

Törende Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’nin konuşması sonrasında Eskişehir’in kurtuluş günü ile ilgili şiirler okundu, Halk Oyunları ekibinin Eskişehir yöresi gösterileri sunuldu.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.