Başkan Yavaş, Divriği Geleneksel Pilav ve Kültür Şenliği’ne katıldı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Yakacık Mesire Alanı’nda, Ankara Divriği Kültür Derneği tarafından düzenlenen “61. Geleneksel Pilav ve Kültür Şenliği”ne katıldı.

Başkan Yavaş, Divriği Geleneksel Pilav ve Kültür Şenliği’ne katıldı
Yayınlama: 23.09.2024
2
A+
A-

Ankara Divriği Kültür Derneği’nin 61. Geleneksel Pilav ve Kültür Şenliği’ne katılan Yavaş, Divriği Kültür Derneği’nin uzun yıllardır süregelen birlik ve dayanışma ruhuna övgülerde bulunarak, Ankara’daki sivil toplum kuruluşlarının kendisine her zaman destek verdiğini belirtti.

Aynı zamanda Tarihi Kentler Birliği Başkanı olduğunu hatırlatarak, Sivas ve Divriği’ye yaptığı ziyaretlere de değinen Yavaş, “Divriği’deki Ulu Cami ve diğer kültürel eserler, tek başına milyonlarca turisti çekebilecek potansiyele sahip. Kültür rotaları oluşturarak bu tarihi mirası daha fazla kişiye tanıtmak için çalışmalar yapacağız. Binlerce, milyonlarca kişinin orayı ziyaret edip hem oradaki insanları, oradaki kültürü tanıması hem de oradaki geçmiş yıllardan, binlerce yıl öncesinden bize emanet edilen eserlere nasıl sahip çıkıldığını yerinde görmeleri için inşallah birlikte çalışmalara yapacağız” diye konuştu.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.