BASKİ, su baskınlarına karşı önlem aldı

Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi(BASKİ) Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, Ege Mahallesi Demirciler Caddesi’nde geçmiş yıllarda yapılan mazgal ve yağmursuyu hatlarının bulunduğu alanda inceleme yaptı.

BASKİ, su baskınlarına karşı önlem aldı
Yayınlama: 01.10.2024
1
A+
A-

Yağmur yağdığında su baskınlarına yol açan yetersiz ve uygun ölçü ile aralıklarda olmayan mazgallar ve yağmur suyu hatlarının değişimine başladıklarını söyleyen Öztürk, bölgede bir daha yağmurla ilgili sıkıntı yaşanmayacağını dile getirdi.

Karesi’ye bağlı Ege Mahallesi Muhtarı Sema Ak’ın talebi doğrultusunda bölgede inceleme yapan BASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, mazgal ve yağmursuyu hatlarının yetersiz, uygun ölçü ya da aralıklarla olmadığını, olanların da DSİ Genel Müdürlüğünce yapımına ara verilen Çay Deresi Islah çalışmalarında bağlantılarının yapılmadığını tespit ettiklerini dile getirdi. Yağmursuyu hatlarının geçmiş yıllarda uygun çapta ve özellikle borular ile yapılmadığına da dikkat çekildi. Yağmur yağdığında bölgede yaşanan su baskınlarını çözmek için harekete geçen BASKİ ekipleri bölgede hummalı bir çalışma başlattı.

BASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk’ün talimatı doğrultusunda Ege Mahallesi Cüceler Sokak başında bulunan demir mazgalın uygun çapta ve uygun borudan imal edilmemiş olan kısmının değişimine başlandı. Sırasıyla bölgede bulunan tüm yağmursuyu hatlarının gerek çaplarının değişim çalışmaları, mazgal değişimleri, yeni mazgal yapımları tamamlanmasıyla bölgede yağışlarda oluşan taşkınların önüne geçilerek oluşacak yağışlı zamanlarda bölgede bulunan esnafların ve vatandaşların yaşanacak mağduriyetlerinin giderilmesi hedeflendi.

 


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.