Afet ile ilgili yapılan çalışmaları afet öncesi, afet anı ve afet sonrası olmak üzere 3 ana başlıkta ele alan Beylikdüzü Belediyesi, afet yönetim modelini tanıttı.
Beylikdüzü’nde hayata geçirdiği projelerle tüm Türkiye’ye örnek olan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, konuşmasına Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybedenleri anarak başladı.
Türkiye’nin bir afet ülkesi olduğunu hatırlatan Başkan Çalık, afetlerle yaşam kültürünü oluşturmak zorunda olduklarını ifade etti.
Başkan Çalık, “Çünkü biz kentlerin ve insanların afet anlarında neler yaşayacağını biliyoruz. Bu yüzdendir ki tüm işlerimizde önceliğimiz yönettiğimiz kentleri, her türlü afete hazır hale getirmek, daha dayanıklı, dirençli bir kente dönüştürmek oldu” dedi.
İstanbul’un hem fiziki hem de psikolojik direncini artırmak zorunda olduklarını söyleyen Başkan Çalık, “Ekrem Başkanımız ve Büyükşehir Belediyemizin bu konuda titizlikle çalıştığını, önlemleri artırdığını biliyorum. Bugüne kadar önceki yönetimlerce ihmal edilmiş alt yapıdan üstyapıya kadar bu dayanıklılık alanında İBB son derece hassas ve hızlı bir süreç yürütüyor.” diye konuştu.
Göreve geldiği ilk andan itibaren dirençli bir kent oluşturmak hedefiyle yola çıktıklarını ifade eden Başkan Çalık, Beylikdüzü Afet Yönetim Modeli’ni anlattı.
Dayanıklı bir kent inşa etmenin ilk şartının en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş bir plandan geçtiğini hatırlatan Başkan Çalık, “Şehir plancısı bir belediye başkanı olarak Beylikdüzü’nü her açıdan her türlü olumsuz duruma karşı hazır, dayanıklı ve esnek bir kent haline getirmek için çalışıyorum. Biz 'Beylikdüzü Aklıyla' Beylikdüzü Afet Yönetim Modelini hayata geçirdik.” dedi.
SANAYİ HABER AJANSI