Biden: Filistin İslami Hareketi artık bir 7 Ekim daha gerçekleştiremez

Washington, 17 Ekim (Hibya) – Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, Filistin İslami Hareketi’nin artık bir 7 Ekim daha gerçekleştiremeyeceğini ifade eti.

Biden: Filistin İslami Hareketi artık bir 7 Ekim daha gerçekleştiremez
Yayınlama: 17.10.2024
2
A+
A-

ABD Başkanı Biden, İsrail yetkililerinin, ulusal güvenlik ekibine Gazze'de gerçekleştirdikleri bir görevin Filistin İslami Hareketi lideri Yahya Sinwar'ı muhtemelen öldürdüğünü bildirdiğini söyledi.

DNA testlerinin, Sinwar'ın öldüğünü doğruladığını belirten Biden, “Bu, İsrail, Amerika Birleşik Devletleri ve dünya için iyi bir gün.” dedi.

Biden, Sinwar’ın inlerce İsrailli, Filistinli, Amerikalı ve 30'dan fazla ülkeden vatandaşın ölümünden sorumlu olduğunu dile getirerek, şunları ifade etti:

“İsrail, Filistin İslami Hareketi’nin liderliğini ve askeri yapısını ortadan kaldırma hakkına sahipti. Filistin İslami Hareketi artık bir 7 Ekim daha gerçekleştiremez. Netanyahu ve diğer İsrail liderleriyle onları tebrik etmek, rehineleri ailelerine geri getirmenin yolunu ve masum insanlara çok fazla yıkım getiren bu savaşı bir kez ve sonsuza dek sona erdirmek için görüşeceğim.”


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.