Birlik: Sektörde adeta bir “buzkıran” rolü üstlendik

Keller Williams Alesta, Viya ve Orsa ofislerinin yönetici ortağı Neşet Birlik, sektörde adeta bir “buzkıran” rolü üstlendiklerini, yeni yollar açarak ve yenilikçi yaklaşımlar geliştirerek ilerlediklerini söyledi.

Birlik: Sektörde adeta bir “buzkıran” rolü üstlendik
Yayınlama: 19.09.2024
3
A+
A-

Gayrimenkul sektöründe 11 yılı geride bırakan ve İzmir'de 500'den fazla danışmanla 3 farklı ofisle hizmet veren bir lider: Neşet Birlik. Keller Williams Alesta, Viya ve Orsa ofislerinin yönetici ortağı olarak sektöre yön veren Neşet Birlik, aynı zamanda İzmir Ticaret Odası'nda Gayrimenkul Faaliyetleri Komite Başkanlığı ve Meclis Üyeliği görevlerini üstlendikten sonra İzmir Ticaret odası Gayrimenkul faaliyetleri komite üyeliği görevini sürdürüyor. Bu roller aracılığıyla, hem yerel hem de ulusal düzeyde gayrimenkul sektörüne önemli katkılarda bulunan Neşet Birlik, üç oğluyla mutlu bir aile hayatı sürmekte ve sektörün gelişimi için sürekli çalışıyor.

Neşet Birlik, sektördeki geniş tecrübesi ve liderlik yetkinliğiyle sadece İzmir'de değil, Türkiye genelinde de gayrimenkul dünyasında adından sıkça söz ettiriyor. İzmir'de 500'den fazla danışmanla birlikte yönettiği Keller Williams Alesta, Viya ve Orsa ofisleri, Türkiye ve Avrupa'nın en büyük emlak ofislerinden biri olarak öne çıkıyor. Hem yerel düzeyde sektöre önemli katkılar sunan, hem de ulusal platformlarda gayrimenkul piyasasının gelişimine yön veren Birlik'in başarı hikayesi merak uyandırıyor.

-Danışman sayısı bakımından Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük emlak ofislerinden birinin yöneticisi olarak, sektördeki lider konumunuza nasıl ulaştınız?

Neşet Birlik: “Sektörde lider konumuma ulaşmamız, yıllar süren disiplinli bir çalışma, doğru stratejiler ve ekip yönetimi sayesinde oldu. Öncelikle, her zaman sektördeki gelişmeleri yakından takip ettik, kendimi ve Lider ekibimizin sürekli gelişimi üzerinde çalıştık. Gayrimenkul sektöründe başarılı olmak için danışmanlarımızın hem kişisel hem de profesyonel gelişimlerine yatırım yaptık. Onlara etkili eğitimler, motivasyon sağlayan programlar sunduk ve ekip içinde güçlü bir iletişim ortamı yarattık.

Başarıyı sürdürülebilir kılmak adına teknolojiye ve dijital dönüşüme büyük önem verdik. Sosyal medya, dijital pazarlama ve müşteri ilişkileri yönetim sistemleri gibi yenilikleri ofisimize entegre ederek danışmanlarımızın performansını artırdık.

Tabii ki, büyüyen bir ekip yönetmek hem büyük bir sorumluluk hem de fırsatlar getiriyor. Stratejik düşünme, analitik kararlar alma ve güçlü bir ekip kültürü oluşturma konularında sürekli olarak çalıştık Çalışmaya da devam ediyoruz.”

-Kariyeriniz boyunca karşılaştığınız en büyük zorluklar nelerdi ve bu zorlukları nasıl aştınız?

Neşet Birlik: “Kariyerim boyunca karşılaştığım en büyük zorluklardan biri, bizim kadar büyük bir danışman ağına sahip başka bir emlak ofisi örneği olmamasıydı. Ülkemizde Sektörde adeta “buzkıran” rolü üstlendik; yeni yollar açarak ve yenilikçi yaklaşımlar geliştirerek ilerledik. Bu kadar büyük bir ekibi nasıl yöneteceğimiz konusunda Ülkemizde rehberlik edecek bir model olmadığından, özellikle yurtdışında ki büyük ofisleri kendi stratejilerimizi oluşturmak için örnek aldık.

Bir diğer önemli adım, büyük bir ekibi yönetmenin gerektirdiği güçlü liderlik ve yönetim sistemleri oluşturmaktı. 11 yıldır Büyük memnuniyetle ve uyumla çalıştığımızı Keller Willliams Gayrimenkul ‘ün desteği sayesinde danışmanlarımızın motivasyonunu yüksek tutmak ve her birinin işine değer kattığını hissetmesini sağlamak için şeffaf bir liderlik anlayışı benimsedik. Bu sayede hem ofis içi uyumu artırdık hem de danışmanların performanslarını sürekli yukarı taşıdık.”

-Şu anda Türkiye'de en büyük danışman ağına sahip bir ofis yönetiyorsunuz. Bu başarıya ulaşmak için nasıl bir strateji izlediniz?

Neşet Birlik: “Türkiye’de en büyük danışman ağına sahip bir ofis yönetme başarısına ulaşmak için izlediğimiz strateji, çok yönlü ve yenilikçi bir yaklaşıma dayanıyor. İlk adımımız, güçlü bir kültür oluşturmak oldu. Danışmanlarımızın başarılı olursa biz de başarılı olabiliriz felsefesi ile çalıştık. Danışmanlarımızın kişisel ve profesyonel gelişimlerine odaklanarak, onların potansiyellerini maksimum seviyeye çıkarmayı hedefledik. Her danışmanın işine değer kattığını hissetmesini sağlamak ve motivasyonlarını yüksek tutmak için şeffaf bir liderlik anlayışı benimsedik.

Bir diğer kritik strateji, eğitim ve gelişim programlarına ve teknolojiye büyük önem vermek oldu. Danışmanlarımıza sürekli eğitim ve mentorluk sağlayarak onları sektördeki en güncel bilgi ve becerilerle donattık. Özellikle piyasa koşullarına hızlı adapte olabilecek esnek ve yaratıcı düşünme yetenekleri geliştirmelerine destek olduk.”

-500 den fazla danışmanın olduğu bir ofisi yönetmenin en zorlayıcı yanları neler?

Neşet Birlik: “500 den fazla danışmanın olduğu bir ofisi yönetmenin en zorlayıcı yanlarından biri, doğru bir iletişim ağı kurmak oldu. Bu kadar geniş bir ekiple çalışırken, herkesin aynı hedef doğrultusunda ilerlemesini sağlamak için şeffaf, açık ve sürekli bir iletişim sistemi oluşturmak kritik öneme sahipti. Her danışmanın bireysel ihtiyaçlarını anlamak, destek taleplerine hızla yanıt verebilmek ve motivasyonlarını sürekli yüksek tutmak için düzenli geri bildirim ve takip süreçleri oluşturduk.”

-Bu kadar geniş bir danışman ağında, ekiplerinizi eğitmek ve sürekli gelişmelerini sağlamak için nasıl bir yaklaşım benimsiyorsunuz?

Neşet Birlik: “Bu kadar geniş bir danışman ağıyla çalışırken ekiplerimizin eğitimine ve gelişimine odaklanmak bizim için kritik bir unsur oldu. Piyasanın durumunu çok iyi anlayıp güncel piyasa koşullarında nasıl başarılı olabileceğimize dair eğitim programlarımızı sürekli olarak güncelledik. Danışmanlarımızın rekabetçi ve hızlı değişen gayrimenkul piyasasında daima önde olmalarını sağlamak için piyasa analizleri, müşteri davranışları ve dijital pazarlama stratejileri gibi alanlarda yenilikçi eğitimler sunduk. Örneğin pandemi sürecinin başlaması ile hızlı bir şekilde eğitimlerimizi dijital ortama geçiren ilk ofislerden olduk.

Tabii ki, temel eğitimlere de büyük önem verdik. Özellikle sektöre yeni katılan danışmanlarımız için gayrimenkul hukuku, müşteri ilişkileri ve satış teknikleri gibi konularda kapsamlı eğitimler düzenleyerek bilgi ve tecrübe seviyemizi sürekli yukarı taşıdık. Bu sayede danışmanlarımız hem sağlam bir altyapıya sahip oldular hem de mevcut piyasa koşullarına hızlıca uyum sağlayarak başarılı oldular.”

-Yöneticilik tarzınızı nasıl tanımlarsınız? Sizi farklı kılan liderlik özellikleriniz neler?

Neşet Birlik: “Yöneticilik tarzımda benimsediğim “hizmetkar liderlik” anlayışı, Keller Williams tarafından bize öğretilen ve ofisimizin başarı kültürünü şekillendiren temel bir değer haline geldi. Bu liderlik anlayışı, liderin öncelikle ekibine hizmet etmeyi ve onların gelişimini desteklemeyi hedeflemesini içeriyor. Danışmanlarımızın başarıya ulaşmalarını sağlamak, onların kişisel ve profesyonel büyümelerini teşvik etmek için onların ihtiyaçlarına öncelik vermek, benim için en önemli görevlerden biri.

Ofisimizi yönetirken, lider ekibimizle birlikte kendi kendini yöneten ve sorumluluklarını sahiplenen bir liderlik anlayışı geliştirdik.

Keller Williams'ın bu liderlik yaklaşımı sayesinde, danışmanlarımızın hem bireysel olarak güçlenmelerini hem de bir ekip olarak daha uyumlu ve başarılı olmalarını sağlıyoruz. Ekibin önünü açmak, onları cesaretlendirmek ve gelişimlerine rehberlik etmek benim liderlik anlayışımın temelini oluşturuyor. Bu sayede, ekip içinde daha fazla iş birliği, güven ve bağlılık oluşuyor, ki bu da başarılarımızın sürdürülebilir olmasını sağlıyor.”

-Bu başarıya ulaşmak isteyen yeni nesil girişimcilere ne gibi tavsiyelerde bulunursunuz?

Neşet Birlik: “Gayrimenkul sektörü, dinamik ve hızlı değişen bir pazara sahip. Bu nedenle, sektörde başarılı olabilmek için sürekli gelişim ve yenilikçilik şarttır. Yeni nesil girişimcilere tavsiyem, sektörün gereksinimlerine uyum sağlayabilmek adına sürekli öğrenmeye ve kendilerini geliştirmeye odaklanmalarıdır.

Bu süreçte, girişimcilerin gelişmeye yönelik odaklanmış bir marka ile işbirliği yapmaları büyük önem taşır. Biz, gayrimenkul sektöründe başarıya ulaşmak isteyen girişimciler için bu gelişim odaklı yaklaşımı sunuyoruz. Sektörel uzmanlığımız ile girişimcilerin ihtiyaçlarına özel stratejiler geliştirerek, onları bu hızlı değişen pazarda en iyi şekilde destekliyoruz.

Bizi tercih ederek, yalnızca bir iş ortaklığı değil, aynı zamanda başarılı bir geleceğe adım atmış olursunuz. Sektördeki değişimlere ayak uydurmak ve rakiplerinizin önünde olmak için bizimle çalışmanızı öneriyoruz.”


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.