BİST100 endeksi

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

BİST100 endeksi
Yayınlama: 20.06.2024
0
A+
A-

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

BİST100 endeksinde geçtiğimiz hafta Borsa'da işlem vergisi belirsizliği fiyatlamalarda etkili oldu. Medyada yer alan haberlerde konuşulan oranların yüksek olması endeksi baskılarken, Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'in 'borsaya yönelik işlem vergisinin ertelendiğini' açıklaması sonrasında risk iştahı arttı. Kısa haftada BİST100 endeksinde hacmin 2024 ortalamalarının altında kalmasını bekliyoruz. Likidite azlığı volatiliteyi yükseltebilir. 21 Haziran gününün 1Ç24 finansallarında konsolide olan bilançoların son açıklanma tarihi olmasından kaynaklı olarak 24 Haziran tarihinde BİST100 endeksi hacim bakımından hızlı bir giriş yapabilir. Belirsizlik ortamının ve bilgi kirliliğinin kısa vadede kalkması nedeniyle endeksteki olumlu görüşümüzü koruyoruz.

ECB’nin faiz indiriminden sonra Euro Bölgesi’de merakla beklenen TÜFE verisi açıklandı. TÜFE verileri Euro Bölgesi'nde Nisan'da %2,4 olan yıllık enflasyon Mayıs'ta %2,6’ya yükseldiğini gösterdi. TÜFE, Mayıs'ta aylık bazda %0,2 oldu. Açıklanan veriler piyasa beklentileriyle aynı seviyede gerçekleşti. Euro Bölgesi'nde çekirdek enflasyon ise Mayıs'ta yıllık %2,9, aylık %0,4 seviyesinde ölçüldü.

Fitch, Türkiye ekonomisinin büyüme tahminini bu yıl için %2,8'den %3,5'a çıkardı. Fitch'in Küresel Ekonomik Görünüm Raporu’nun Haziran sayısında, Avrupa'da toparlanma ihtimaline olan güven arttığı, Çin'in ihracat sektörü canlandığı ve Çin dışındaki gelişmekte olan piyasalarda iç talep daha güçlü bir ivme gösterdiği için küresel büyüme tahminlerinin yukarı yönlü revize edildiği aktarıldı. Dünya ekonomisinin büyüme tahmininin 2024 yılı için %2,4'ten %2,6'ya çıkarıldığı kaydedilen raporda, küresel ekonominin 2025 ve 2026'da her iki yılda da %2,4 büyümesinin beklendiği kaydedildi.

Kaynak İnfo Yatırım


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.