Bornova’da çalışanlara Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Semineri

Bornova Belediyesi, tüm çalışanlarına yönelik Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Semineri düzenledi. İki gün süren seminerde, toplumsal cinsiyet eşitsizliği ve kadına yönelik şiddet gibi konular ele alındı.

Bornova’da çalışanlara Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Semineri
Yayınlama: 17.10.2024
0
A+
A-

Kadın İnsan Hakları Derneği tarafından hazırlanan ve İzmir Kadın Dayanışma Derneği tarafından uygulanan eğitim programı, Nevzat Kavalar Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Psikolog Seher Gündoğan ile Kadının İnsan Hakları Eğitimcileri Gülseren Demir ve Ayla Erdoğan’ın eğitmen olarak katıldığı seminerde; toplumsal cinsiyet ayrımının Türkiye'deki nedenleri ve sonuçları, kadına yönelik şiddetin nedenleri, eşitliğin sağlanması için yapılabilecekler ve her iki cinsiyete olan etkileri gibi konular ele alındı. 

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasının Bornova’nın geleceği için büyük önem taşıdığını vurguladı. Başkan Eşki, “Eşit ve güçlü bir Bornova yaratmak için çıktığımız bu yolda, hem kadın hem de erkek tüm çalışanlarımızın bu sürecin bir parçası olması çok önemli. Cinsiyet eşitliği olmadan adil, refah seviyesi yüksek ve sürdürülebilir bir toplum inşa edemeyiz” diye konuştu.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.