Diyarbakır, 16 Ocak (Hibya) – Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 34 yıldır balıkçılık yapan Veysi Bozyıl, hem satışını yapıyor hem de mesleğinin inceliklerini meraklılarına öğretiyor.
Dicle Nehri’nden tuttuğu balıklarla ailesini geçindiren Veysi Bozyıl, dükkanının önünde kurduğu balık havuzunda müşterilerine hem balık tutmayı hem de balığın hangi dönemlerde tutulması gerektiğini anlatıyor. Balığın tazeliğini anlamanın püf noktalarını paylaşarak bölgedeki balıkçılık kültürüne katkıda bulunuyor.
34 yıllık deneyimini aktaran Veysi Bozyıl, “Balıkçılık babamdan bana kalan bir meslek. 34 yıldır Dicle Nehri’nden tuttuğumuz balıklarla hayatımızı kazanıyoruz. Ancak benim yaptığım işi diğerlerinden ayıran bir nokta var; ben sadece balık satmıyorum. İnsanlara balık tutmayı, balığın tutulacağı doğru dönemleri ve taze balığı nasıl anlayacaklarını öğretiyorum” dedi.
Mesleğini çocuklarına da öğrettiğini belirten Bozyıl, “Bu işi gelecek nesillere aktarmak istiyorum. Çocuklarım da benimle birlikte çalışarak baba mesleğini devam ettiriyor” ifadelerini kullandı.
SANAYİ HABER AJANSI